ČUVENA VODITELJKA U NEVERICI ZBOG ĐOKOVIĆA: Umesto tenisa pričamo o DEPORTACIJI! Da li je moguće da se ovo stvarno dešava?
Foto: Profimedia

neverica

ČUVENA VODITELJKA U NEVERICI ZBOG ĐOKOVIĆA: Umesto tenisa pričamo o DEPORTACIJI! Da li je moguće da se ovo stvarno dešava?

Tenis -

U trenucima dok svet čeka odluku u slučaju Novaka Đokovića protiv Australije, srpski teniser pokušava da se fokusira na treninge pred početak Australijan opena.

Prvi grend slem u sezoni počinje 17. januara, žreb je zakazan za četvrtak u 5 časova po srednjeevropskom vremenu, a još uvek nije poznato da li će najbolji teniser sveta braniti trofej osvojen na prethodna tri izdanja.

O teškim trenucima koji su snašli Đokovića početkom 2022. godine za Kurir je govorila bivša teniserka Barbara Šet, koja već godinama radi kao komentator na "Eurosportu".

Iako je rođena u Austriji, nekadašnja teniserka razmišlja slično kao i mnogi Srbi, ali i svi oni koji na startu 2022. godine pomno prate sva dešavanja iz Melburna. Ona je poručila da joj je teško da poveruje da se sve ovo dešava i to baš najboljem teniseru sveta.

- Neverovatno je kako je sve postao ogroman nered! Ljudi mi neprestano šalju poruke, pitaju me za Novaka. Čak i oni koji uopšte ne prate tenis. To je apsolutno tema broj jedan u Australiji. Možemo da čitamo o tome i da donosimo zaključke, ali teško je sada da sudimo. Svakodnevno pričam sa ljudima o tome i razmišljam: Da li je moguće da je godina ovako počela? - rekla je Barbara Šet za Kurir.

Barbara Šet
foto: Eurosport

Puno je zvaničnih informacija, ali i običnih nagađanja stiglo do svetske javnosti, a Barbara veruje da je sve ovo nije moralo niti trebalo da se desi.

- Baš je teško da se isprati sve što se dešava. Mislim da su sve strane napravile puno grešaka... Vlada Australije, Vlada Viktorije, Tenis Australija, ali i Novak. Mislim da nije dobio prave informacije i zahteve pre dolaska u Australiju. Tužno je sve ovo... Pričamo o Novaku i deportaciji... - u neverici je poručila Austrijanka i u dahu nastavila:

- Sve što on želi je da igra tenis, ali verujte, granične snage ovde su ekstremno teške i zahtevne! Ni ja sama nisam mogla da ulazim u državu, kao ni moja porodica koja je imala problem i da putuje van Australije. Nema puno izuzeća, a najgora od svega je činjenica da je sve moglo da se izbegne. Slažem se i sa Novakom, ali moram i sa Vladom, mislim da krajnja odluka može da ode na bilo koju stranu - zaključila je Barbara Šet.

Podsetimo, Novak Đoković je put Australije krenuo 4. januara. Tom prilikom je poslao poruku da je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije. Međutim, dan kasnije Novaku nije omogućen ulazak u zemlju.

Posle toga Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu. Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka.

Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smešten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu.

Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Novak Đoković
foto: Pritnscreen/Instagram

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smešten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku. Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska.

Da je reč o političkom progonu Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji. Odluka suda je značila da je Novak Đoković slobodan čovek, ali ministar za imigraciju Aleks Hok i dalje ima diskreciono pravo da deportuje Đokovića.

Srbin se još jednom oglasio u sredu kada je priznao neke greške u čitavom procesu prijave za vizu, a iz Australije su stigle informacije da je istraga protiv njega proširena.

Kurir sport / Aleksandar Knežević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track