PLAKALA SAM, TERALI SU ME DA SE SKINEM! Bolna ispovest DEPORTOVANE češke teniserke: Kao u najgoroj noćnoj mori, FUJ!
Foto: EPA James Ross, AP Jeanyves Ahern

užas u melburnu

PLAKALA SAM, TERALI SU ME DA SE SKINEM! Bolna ispovest DEPORTOVANE češke teniserke: Kao u najgoroj noćnoj mori, FUJ!

Tenis -

Renata Voračova, kojoj je viza za ulazak u Australiju poništena nakon što se podigla prašina zbog Novaka Đokovića, najavila je da će tražiti odštetu od australijskog teniskog saveza.

Za razliku od prvog igrača sveta, Voračova nije mogla da angažuje advokatski tim koji bi se sudskim putem izborio za vraćanje njene vize, pa je nakon nekoliko dana boravka u hotelu za imigrante odlučila da napusti Australiju. Ona je u Melburnu boravila nedelju dana i odigrala meč parova pre nego što se granična kontrola setila da bi mogla da revidira medicinsko izuzeće s kojim je ušla u zemlju.

Renata Voracova, Novak Đoković
foto: Profimedia, EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Sada poručuje kako se nada da protiv čelnika Tenis Australije neće morati da podiže tužbu.

- Zahtev za odštetu već je spreman. Samo avionska karta koštala je 60.000 čeških kruna (oko 2500 evra), a sa mnom je putovao i trener. Tu je i izgubljeno vrijeme za pripreme, troškovi hotela, ali i potencijalni novac od nagrade koji sam mogla osvojiti - rekla je Voračova za list Denik.

Renata Voracova
foto: Profimedia

U Prag je stigla u ponedeljak, a za tenis, kaže, sada više nema volje.

- Iscrpljena sam i još uvek se oporavljam od šoka. Tek treba da se sve procesuira, iako se ne želim vraćati na događaje u Melbournu. Ni u najgoroj noćnoj mori nisam zamišljala da će se stvari tako odvijati. Sve mi je bilo previše - požalila se Voračova.

Reanata Voračova
foto: Profimedia

Ona je tek sada počela da otkriva detalje tokom deportacije koja je bila gotovo pa nehumana. Kaže da se tek nakon dolaska kući počela da oseća sigurno.

- Kad su me priveli, tokom ispitivanja sam se rasplakala. Bilo je kao u filmu, dugačko ispitivanje s naredbama poput 'skinite se' ili 'sad se možete obući'. Fuj, ne želim uopšte ni da mislim na to, a kamoli ponovo tako nešto da proživljavam - naglasila je Renata Voračova.

Reakcija WTA na njen slučaj stigla je sa zakašnjenjem od pet dana! U šturom su saopštenju zaključili da je Čehinja "sledila sva pravila i procedure", da je "slobodno ušla u zemlju", a onda dočekala da joj se viza odjednom poništi, "iako nije učinila ništa pogrešno". Nahvalili su napore australijskog teniskog saveza i Krejga tajlija, poručivši da su "komplikacije" kroz koje je Voračova prošla "nesrećne" i da će nastaviti da rade sa svim nadležnim telima u rešavanju "nesrećne situacije".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track