UZNEMIRUJUĆE INFORMACIJE: Čuveni Australijanac objavio detalje razgovora sa Đokovićem! Zapanjio svet onim što je čuo od Novaka
Foto: Printskrin

Nije lepa vest

UZNEMIRUJUĆE INFORMACIJE: Čuveni Australijanac objavio detalje razgovora sa Đokovićem! Zapanjio svet onim što je čuo od Novaka

Tenis -

Legendarni australijski teniser Tod Vudbridž boravio je tokom jutra na treningu Novaka Đokovića.

To vreme je iskoristio za intervju sa njim, a ono što je čuo zabrinulo je Novakove navijače.

Vudbridž je poručio da je "veoma vidljivo" da Novaka muči što konačna odluka o njegovoj vizi još uvek nije donesena.

"Još uvek je svestan da možda neće stići do "startnih blokova". Veoma, vrlo vidljivo, je da mu to uzima danak", rekao je Vudbridž.

Australijanac je dodao da Novak ima pozitivan stav kada je u pitanju sam turnir, ali...

"Rekao je: "Volim izazov, a ovo će biti samo još jedan izazov". Morate da znate da će njegova energija kada počne turnir već biti mnogo potrošena i pre prvog meča".

Podsetimo, najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je u ponedeljak rano ujutru po srpskom vremenu Vladu Australije i time dobio mogućnost za ulazak u zemlju i nastup na Australijan openu. Iako bi odluka suda trebala da bude poslednja u haosu koji traje već sedam dana, ona je za sada samo nastavak priče oko Novaka Đokovića u Melburnu. Podsetimo, Novak Đoković je put Australije krenuo 4. januara. Tom prilikom je poslao poruku da je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije. Međutim, dan kasnije Novaku nije omogućen ulazak u zemlju.

Posle toga Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu. Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka. Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smešten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu. Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smešten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku. Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska. Da je reč o političkom progonu Novaka Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije, da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak Đoković je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji. Odluka suda je značila da je Novak Đoković slobodan čovek. Ali, ministar za imigraciju Aleks Hok i dalje ima diskreciono pravo da deportuje Đokovića.

Srbin se još jednom oglasio u sredu kada je priznao neke greške u čitavom procesu prijave za vizu, a iz Australije su stigle informacije da je istraga protiv njega proširena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track