TENISKI SAVEZ SRBIJE O TORTURI NAD NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Presedan u svetu tenisa koji je važio za džentlmenski sport
Foto: Profimedia

Saopštenje TSS

TENISKI SAVEZ SRBIJE O TORTURI NAD NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Presedan u svetu tenisa koji je važio za džentlmenski sport

Tenis -

Teniski savez Srbije izdao je saopštenje u kome se dotakao situacije u kojoj se nalazi Novak Đoković u Melburnu.

Srpski savez pruža najboljem teniseru sveta jaku podršku u nastojanju da pobedi australijske vlasti.

"Teniski savez Srbije čvrsto podržava našeg šampiona Novaka Đokovića u borbi sa australijskim vlastima na pravo da zaigra na Australija openu, prvom od četiri gren slem turnira u 2022. godini.

Presedan u svetu tenisa, koji je uvek važio za džentlmentski sport, da se političkom i sudskom odlukom aminuje učešće devetostrukog šampiona Australije na turniru je neprihvatljiv za kompletan sportski svet na planeti i kosi se sa svetim olimpijskim principima, koji su dobro poznati i domaćinima turnira, kao organizatorima Olimpijskih igara.

Podsećamo, najbolji teniser sveta Novak Đoković je validno ispunio sve propisane zahteve i pravila organizatora Australija opena i države domaćina za učešće na turniru, što je posle nezabeleženog tretmana od strane australijskih predstavnika vlasti prema nekom sportisti, potvrđeno i odlukom suda iste te zemlje. Novo povlačenje vize, izazvano političkim pritiscima, dovelo je i do novog povlačenja ne samo srpskog, nego i svetkog sportskog asa po sudovimam i pritvorima. Epilog još ne znamo, ali verujemo da neko ko je sve pobede ostvario na terenu, jedinom mestu gde nikakvi spinovi, osim igračkih, pravilima dozvoljenih, ne pomažu i ko je zvanje najboljeg tenisera svih vremena zaslužio baš reketom na mreži, može samo trijumfalno da završi i ovo učešće u Australiji.

Teniski savez Srbije poziva sve svetske teniske i sportske institucije da se zauzmu za odbranu integriteta sporta, jer ovo nije napad samo na Novaka Đokovića lično nego i na planetarni sport.

Teniski savez Srbije u kontaktu je sa svim teniskim, svetskim institucijama po pitanju ovog slučaja i nastavlja da podržava Novaka Đokovića, kao i sve srpske tenisere koji nas predstavljaju i čine ponosnim na domaćoj i međunarodnoj sceni", stoji u saopštenju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track