NIKAD JAČA PODRŠKA NIKA KIRJOSA ZA NOVAKA: Zamislite kako se Nole sada oseća! Mislim da je veoma bitno da igra!
Foto: Profimedia

BRAVO, NIK!

NIKAD JAČA PODRŠKA NIKA KIRJOSA ZA NOVAKA: Zamislite kako se Nole sada oseća! Mislim da je veoma bitno da igra!

Tenis -

Australijanac nastavlja da oduševljava, više nego ikada uz Novaka, želi da ga vidi na grend slemu

Australijski teniser Nik Kirjos ne prestaje da oduševljava navijače Novaka Đokovića.

Nakon što je javno stao uz Novaka i rekao da ga je sramota što je Australijanac, zbog svega što se svetskom broju jedan dešava, Kirjos je ponovo poručio da je uz Srbina i da želi da ipak zaigra na prvom grend slemu sezone.

Nik Kirios, Novak Đoković
foto: AP/Alberto Pezzali, EPA/Juanjo Martin

Govorio je za australijski podkast "No Boundaries", a njegova izjava opet je iznenadila mnoge, s obzirom da je poznat kao veliki Novakov kritičar.

-Mi ga samo tretiramo kao Novaka Đokovića, a ne kao ljudsko biće. Zamislite kako se on sada oseća. Verovatno sada malo želi i podrške od nas drugih igrača. E, pa od mene je ima. On je samo želeo da dođe ovde i igra Australijan Open i msilim da je veoma bitno da ga igra.

Mi ovde volimo sport. Sport je nešto što bi trebalo da nas spaja. Bez obzira koje si rase, na kraju svi jedni drugima pružamo ruke. Prošlo je mnogo vremena otkako smo bili ovako podeljeni. Mediji su je***i problem, oni nas uništavaju, rekao je Nik.

Podsetimo, advokati srpskog tenisera su ubrzo nakon preliminarnog saslušanja potvrdili da će on provesti noć u imigracionom pritvoru. Đokoviću je juče drugi put ukinuta australijska viza, nakon što je u zemlju ušao nevakcinisan protiv korona virusa, ali uz medicinsko izuzeće, kako bi učestvovao na Australijan openu.

Odluku o ukidanju vize doneo je ministar za imigracije Aleks Hok jer bi, po njegovom mišnjenju, prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv korona virusa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track