PARTNERI ĐOKOVIĆA U DANSKOJ FIRMI: Lončarević je inovator, Kovačević kum, najveća enigma misteriozni advokat iz Londona!
Foto: Zorana Jevtić, Profimedia

borba protiv korone

PARTNERI ĐOKOVIĆA U DANSKOJ FIRMI: Lončarević je inovator, Kovačević kum, najveća enigma misteriozni advokat iz Londona!

Tenis -

Niko nema pojma gde su i kada Novak i Jelena upoznali 79-godišnjeg advokata iz Engleske, za čije se ime vezuje niz kompanija, od kojih su neke bile i of-šor.

"QuantBioRes", potvrđeno je to agenciji Rojters, ime danske kompanije u kojoj bračni par Đoković, Novak i Jelena, imaju 80 odsto vlasništva. Potvrđeno je i da su svoj udeo u kompaniji kupili juna 2020. godine, četiri meseca od početka pandemije i dva meseca otkako je Novak zvanično izrazio svoje sumnje u efikasnost tada još nepostojeće vakcine protiv kovida. Potvrdu je Rojtersu dao izvršni direktor ove firme, Ivan Lončarević, mada se ona mogla proveriti i među zvaničnim podacima iz privrednog registra Danske. U tim bazama informacija može se saznati i da su Đokovići svoj udeo kupili preko beogradske firme "Tulua d.o.o", registrovane na opštini Stari Grad, čiji je zasupnik i direktor Vuk Kovačević.

Vest je naravno, otvorila niz pitanja, a prvo je zašto je najbolji teniser sveta uložio novac u kompaniju koja se bavi istraživanjem kovida? Prema zvaničnim podacima, QuantBioRes ima 11 istraživača koji rade u Danskoj, Australiji i Sloveniji, a izvršni direktor Lončarević napominje da se ne bave pravljenjem vakcine, već stvaranjem tretmana za borbu protiv virusa. O zainteresovanosti za "holistički pristup", Novak je pričao više puta, a najviše tokom 2017. godine kada je dugo odbijao da se podvrgne operaciji lakta.

Đoković je, očigledno, pronašao svoj način da se bori sa virusom, a da to nije vakcina. Takav stav (da ne primi vakcinu) na kraju ga je i (nepravedno) koštao učešća na Australijan openu, s obzirom da je najpre dobio tzv. medicinsko izuzeće, da bi ga granična policija na aerodromu sprečila da uđe u Melburn. Usledila je saga od 11 dana, na kraju koje je srpskom teniseru ukinuta i ubrzo je i deportovan.

Sada se postavlja pitanje ko su uopšte ljudi sa kojima se bračni par Đoković upustio u ovu avanturu, koja je naišla na žestoke kritike vodećih svetskih medija. Dakle, ko su zapravo izvršni direktor Ivan Lonačrević, manjinski vlasnik Entoni Čarls Singsbi i direktor firme "Tulua" Vuk Kovačević.

Ivan Lončarević je Srbin, inovator iz Danske. Na svom Linkedin profilu upisuje „inovaciju“, navodi se na danskom sajtu finans.dk. Pored toga, čini se da je u prošlosti osnivao razne kompanije, a delom je radio na inovacijama na Univerzitetu Južne Danske u Odenzeu. Pored rada na razvoju leka za koronu, Ivan Lončarević poslednjih godina ima sopstvenu konsultantsku kompaniju u kojoj se bavi inovacijama, razvojem koncepta, upravljanjem projektima i finansiranjem. Ranije je radio sa PR-om i komunikacijama. Kako navodi Linkedin, Ivan Lončarević je radio i u energetskom i u industrijskom sektoru, dok je njegovo obrazovanje oblikovano u oblasti fizike i antropologije na Univerzitetu u Kopenhagenu.

- Radim sa inovacijama 20 godina i uvek se bavim onim što nazivam pravom inovacijom. Na sreću, investitori su verovali u mene u prošlosti - rekao je Ivan Lončarević.

Kako se navodi na veb stranici QuantBioRes, direktor i osnivač Ivan Lončarević radi na razvoju leka za korona virus.

Koliko je daleko menadžment stigao sa ambicioznim projektom od sada nije jasno. Ivan Lončarević je objasnio da je QuantBioRes „sposoban da dizajnira tretman koji može da blokira mehanizam infekcije između korona virusa i naših sopstvenih ćelija“.

Govoreći o Novaku Đokoviću, rekao je za Rojters da "on nije antivakser i da se nisu čuli ni videli od novembra".

Vuk Kovačević je Novakov drug iz detinjstva, a svoj odnos su 2012. godine uzdigli na viši nivo, kada se Vuk venčavao svojom izabranicom Tijanom, a Novak mu bio venčani kum. Spada u krug Đokovićevih najbližih prijatelja i prisustvovao je svadbi Novaka i Jelene na Svetom Stefanu. Osim te činjenice i podatka da je na čelu firme "Tulua" od maja 2018. o njemu se veoma malo toga zna.

Podsetimo, informacije radi, Đoković ima još trojicu kumova - Miljana Amanovića, Marka Stilitana i Nevena Markovića.

Entoni Čarls Singsbi je najmisterioznija ličnost povezana sa kompanijom QuantBioRes. O njemu gotovo da nema nikakvih podataka, osim da se radi o 79-godišnjem advokatu iz Londona, koji se godinama bavi ulaganjem u firme širom Evrope. Za njegovo ime se vezuje niz kompanija, od kojih su neke i of-šor firme, u kojima se uglavnom kratko zadržavao, kao vlasnik udela ili direktor. U posao sa Novakovom firmom ušao je kada i Đokovići i to kao deoničar QuantBioResa. Gde su ga i kako Novak i Jelena upoznali i da li su u još nekom proslovnom ili privatnom odnosu sa njim, nikome nije poznato.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track