ŠPANAC DOBIO HAČANOVA ZA OSMINU FINALA PA OTVORIO DUŠU: Svakog dana sam pomišljao da se neću vratiti tenisu!
Foto: AP

ISKREN

ŠPANAC DOBIO HAČANOVA ZA OSMINU FINALA PA OTVORIO DUŠU: Svakog dana sam pomišljao da se neću vratiti tenisu!

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal se nakon duge pauze zbog povrede stopala vratio na teren na početku nove sezone, a trenutno igra odlično

Osvojio je titulu u Melburnu, turniru iz serije 250, a na Australijan Openu se nije mučio ni u jednom od prva tri meča. I to bi trebalo da bude dobra stvar za Španca, jer je zbog pomenute povrede bio i te kako blizu kraja karijere.

Španac probleme sa stopalom ima odavno, još od 2005. godine. Tokom čitave karijere stopalo i kolena bili su najveći problem za Nadala, a sada je opisao kako se osećao i kroz šta je prolazio tokom prošlogodišnje pauze.

Rafael Nadal
foto: EPA/DAVE HUNT

-Svakoga dana sam pomišljao da se neću vratiti tenisu. Svakog jutra, pričao sam sa timom, sa doktorima, sa porodicom... nekada nisam mogao da treniram ni 20 minuta, nekada bi to bilo 45 minuta, a onda bih mogao nekog dana da treniram 2 sata. Razgovarao sam sa doktorima, pokušavao sam razne stvari. Sa povredom stopala je uvek mnogo teško, uvek ideš na trening i u teretanu bez ikakvog napretka, to je mnogo teško, ne znam šta će biti u budućnosti, ali uživam svakog dana - rekao je Nadal u izjavi za Eurosport nakon meča.

Pravi izazovi za Nadala tek predstoje, jer će mu protivnik u osmini finala Australijan Opena biti pobednik meča Adrijan Manarino - Aslan Karatsev, dok bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Aleksandrom Zverevim.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track