OČEKIVALI SU PROBLEME: Prvog čoveka tenisa u Australiji pitali o Đokoviću, on otkrio ŠOKANTNE DETALJE! Nisu ni znali šta se dešava
Foto: EPA/ DAVE HUNT

farsa

OČEKIVALI SU PROBLEME: Prvog čoveka tenisa u Australiji pitali o Đokoviću, on otkrio ŠOKANTNE DETALJE! Nisu ni znali šta se dešava

Tenis -

Kreg Tajli je prošao kroz sito i rešeto u Australiji prethodnih dana.

Odluka imigracionog ministra Aleksa Hoka da Novaku Đokoviću oduzme vizu odjeknula je glasno, pa je čak i prvi čovek Teniske federacije Australije naišao na reakcije dela navijača koji su nezadovoljni deportacijom Srbina.

Tajli je rekao da su organizatori Australijan opena imali problem zbog rigoroznih pravila koji su se menjali stalno.

- Neverovatno su se menjali uslovi, Jedna ili dve stvari koje nam kažu ne definišu sve uslove koji su potrebni za turnir i svima nam je bilo jasno da će biti problema jer je bilo mnogo kompleksnosti i dezinformacija. Zato smo kao organizacija tražili pojašnjenja, da bismo mogli da dođemo u situaciju kakva je sada. Mi smo na pola puta do kraja turnira i imali smo neverovatnih sedam dana tenisa - rekao je Tajli.

Nije direktno pričao o Novaku, ali je istakao da su čak i tokom turnira menjana pravila vezana za pandemiju.

- Čak i tokom prošle nedelje pravila u vezi pandemije su se menjala. Na početku smo omikrona i zbog toga su nam stalno potrebna pojašnjenja jer postoji mnogo kompleksnih i kontradiktornih informacija koje dobijamo. Kao i svake godine videćemo kako smo uradili posao, ali mislim da nas ovo vodi ka neverovatnoj 2023. godini.

Đoković i Tajli
Đoković i Tajlifoto: Profimedia

Pitali su novinari Tajlija još jednom o izostanku najboljeg tenisera sveta.

- Tenis je drugačiji u odnosu na druge sportove, mi ne zapošljavamo igrače. Zato često moramo da napravimo situaciju koju oni obožavaju i to se dešava. Ovo im je omiljeni turnir. Za nas je uvek najbolje da igraju najbolji teniseri, da bismo imali najbolje mečeve i najbolji šou - zaključio je Kreg Tajli.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track