VELIKA NADA SRPSKOG TENISA! LOLA RADIVOJEVIĆ PREZADOVOLJNA NASTUPOM U MELBURNU: Treba da radim na riternu, prvim loptama i servisu
Foto: Instagram

Odigrala nekoliko dobrih mečeva

VELIKA NADA SRPSKOG TENISA! LOLA RADIVOJEVIĆ PREZADOVOLJNA NASTUPOM U MELBURNU: Treba da radim na riternu, prvim loptama i servisu

Tenis -

Mlada srpska teniserka Lola Radivojević poražena je u četvrtfinalu Australijan opena, iako je imala set loptu protiv prve nositeljke Petre Marčinko.

Ipak, 17-godišnja Lola je prezadovoljna nastupom na prvom grend slem turniru u sezoni.

"Svakako sam prezadovoljna ovim turnirom. Posle duge pauze i neigranja turnira baš mi je značilo da uđem u nekoliko dobrih mečeva. Ovaj poslednji meč je mogao biti bolji, u prvom setu sam prikazala dobru igru ali nisam iskoristila neke momente i šanse koje su mi se ukazale".

Imala si medicinske konsultacije između dva seta. Je li to nešto ozbiljno?

"U početku seta, kad je krenuo meč, negde na 2:2 ili 3:2, nekako mi je bilo muka sve vreme. Nisam se baš osećala najbolje između setova, ali nisam htela da tražim medicinsku pauzu, jer se juče desilo da je nekoj devojčici doktor prekinuo meč. Nisam htela da se to desi i meni, rekla sam da sam dobro, htela sam samo da nastavim da igram".

Ana Ivanović koja ti je idol je takođe kao junior stigla do četvrtfinala Australijan opena. Planovi?

"Posle ovog turnira još ne znam šta ću tačno igrati. Videću sa trenerima da napravim neki plan, igraću još neke juniorske turnire i možda malo više ovih profesionalnih turnira".

Šta je bio razlog duge pauze, a drugo, bila si na dva poena do prvog seta, šta bi drugačije uradila?

"Nisam se najbolje osećala, imala sam mučninu, imala sam neki nagon za povraćanjem. Trajalo je to ceo prvi set, u jednom momentu sam htela da tražim medicinsku pauzu, ali nisam htela zbog doktora. Mislim da sam se malo unervozila, na 30:15, 30:30, taj gem sam nekako žurila, nisam bila strpljiva da izgradim ceo poen, da uđem u razmenu i odradim sve kako treba".

Šta misliš na čemu treba da radiš da bi dostigla taj nivou da igraš na više profesionalnih turnira?

"Mislim da bi trebalo na svemu da radim. Možda najviše na riternu, prvim loptama i servisu, celokupna igra i može da bude bolja", zaključila je Lola Radivojević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track