DOK ČEKA DA OD NOVAKA PREUZME PRVO MESTO, MEDVEDEV NE MISLI NA TENIS: Ruski teniser vozi karting odmara uz prijatelje iz FORMULE 1
Foto: Printskrin/Instagram, EPA / James Ross

ludo i brzo

DOK ČEKA DA OD NOVAKA PREUZME PRVO MESTO, MEDVEDEV NE MISLI NA TENIS: Ruski teniser vozi karting odmara uz prijatelje iz FORMULE 1

Tenis -

Ruski teniser rane sa Australijen opena leči sa visokim adrenalinom

Novak Đoković i dalje je broj 1 u svetu tenisa, ali prema najnovijim najavama iz ATP na tom mestu uskoro bi mogao da ga zameni Danil Medvedev, koji ovih dana uživa u čarima kartinga sa prijateljima iz Formule 1.

Danil Medvedev, Danil Kvjat
foto: Printskrin/Instagram

Đoković je započeo juče 359. nedelju na čelu ATP, a uskoro će mu biti izbrisani bodovi sa prošlogodišnjeg Australijan opena. Novak će tada imati 8.875 bodova, dok će Medvedev biti na 8.435. To znači da će Đoković još dve nedelje biti siguran na prvom mestu.

O tome da li će Đoković ostati broj jedan i na krajnjoj februarskoj listi odlučiće rezultat srpskog tenisera u Dubaiju, odnosno igre Danila Medvedeva u Akapulku. Novak učestvuje na turniru u Dubaiju na kome brani 500 poena koje je ostvario nakon trijumfa 2020. godine, a Medvedev će igrati u Akapulku, gde ne brani poene.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Đoković će pred početak oba turnira imati 440 bodova više od Medvedeva. Tu je računica više nego jasna, ukoliko Rus ne osvoji Akapulko, Srbin ostaje na prvom mestu. Ukoliko se Medvedev okiti titulom u Meksiku, aktuelnom prvom reketu sveta ne bi pomogla ni titula u Dubaiju.

Danil Medvedev, Danil Kvjat
foto: Printskrin/Instagram

Za to vreme, Danil Medvedev se druži sa prijateljima iz Formule 1, zemljakom i imenjakom Danilom Kvjatom i Tajlanđaninom Aleksom Albonom. Pozirali su pored kartinga, a nije nam poznato kakve je rezultate Medvedev ostvario dok je demonstirao veštine na stazi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track