DISKVALIFIKOVAO NOVAKA, PA IZBAČEN IZ TENISA! Omraženi Nemac KUKA nad svojom sudbinom: Reputacija mi je UKALJANA!
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

DISKVALIFIKOVAO NOVAKA, PA IZBAČEN IZ TENISA! Omraženi Nemac KUKA nad svojom sudbinom: Reputacija mi je UKALJANA!

Tenis -

Soren Frimel nemački teniski sudija koji se " proslavio " kada je pre godinu i po dana diskvalifikovao Novaka Đokovića sa US opena kažnjen je zbog neetičkog ponašanja,

Sada se javio se i opovrgnuo tvrdnje da je koristio visoki položaj za nečasne radnje, ali je i rekao da neće uložiti dodatnu žalbu na odluku da bude dvanaest meseci suspendovan iz tenisa.

Podsetimo Frimel je doneo odluku o diskvalifikaciji Novaka Đokovića tokom meča sa Pablom Karenjo-Busto na US openu nakon što je srpski teniser slučajno lopticom pogodio linijsku sudiju Lauru Klark.

Iskusni sudija bio je odsutan sa prethodnog Vimbldona što je bilo veliko iznenađenje, imajući u vidu njegovu reputaciju, ali je otkriveno da je on prihvatio suspenziju 19. juna prošle godine nakon optužbi koje je na njegov račun izneo „mlađi muški sudija“,

Britanski medij prenosi da se Nemac javio „Vestfalijan tajmsu“ i da je opovrgnuo tvrdnje, iako je dodao da je izlazak na večeru ili piće tokom turnira sasvim normalna stvar.

Soren Frimel
foto: Profimedia

"Moja žalba neće ništa promeniti. Reputacija mi je žestoko ukaljana, tužno što je moja porodica prošla kroz sve ovo", rekao je Frimel.

"Popiti piće uveče tokom turnira je bila i jeste normalna stvar", istakao je Frimel, na optužbe da je slao neprikladne ponude mlađem kolegi, ali je i dodao da se taj sastanak nikada nije dogodio.

Frimel se više od trideset godina bavi ovim poslom, bio je najbolje rangirani arbitar, ovo mu je velika mrlja u karijeri, ali bi mogao da se vrati tenisu već ove godine.

Mogao bi da bude već slobodan za Vimbldon, pošto mu suspenzija ističe 19. juna, ipak realnije da da bude uvršten među sudije na US openu koji se održava u septembru ove godine, pišu britanski mediji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track