Đoković: Nisam divljak, ne koristim testeru

Nole o besu

Đoković: Nisam divljak, ne koristim testeru

Tenis -
Testera me asocira na sečenje ruku, ja svoj bes iskaljujem na drugi način, kaže Novak

Pitomi Srbin!Drugi teniser sveta Novak Đoković posle pobede nad Italijanom Paulom Lorencijom s 3:0 (6:1, 6:0, 6:1) u prvom kolu US Opena izjavio je da nije divljak da seče rekete testerom.- Teniser sam s mnogo emocija na terenu, i to pokazujem, ali se trudim da fokus bude na dobrim stvarima. Nikad ne bih sekao testerom rekete, jer nemam razloga da se ponašam kao divljak. Čim izađem s terena, vreme provodim sa meni izuzetno divnim ljudima, koji vole tenis i rekete, isto kao i ja - kazao je Đoković i dodao:- Razbijanje, gaženje po žicama reketa, udaranje o zid ili skok u Dunav, sve su to načini na koji možeš da pokažeš frustracije. Testerisanje mi zvuči kao dobar način da nekome odsečeš ruku.Drugi igrač sveta još jednom je ponovio da se čuo s Divcem i da su izgladili problem:- Vlade Divac je predsednik našeg Olimpijskog komiteta i moj dobar prijatelj. S njim sam razgovarao odmah posle tog intervjua. Rekao mi je da nije mislio bukvalno na testerisanje, nego da je to rekao kao metaforu - završio je Đoković.Sledeći protivnik Srbinu biće Brazilac Da Silva, koji je bio bolji od Rusa Tejmuraza Gabašvilija.

Moram biti ekonomičanNovak Đoković se osvrnuo i na svoju pobedu nad Italijanom Lorencijem na startu US Opena.- Vrlo mi je važno da budem ekonomičan s vremenom koje provodim na terenu, ali, naravno, ne potcenjujući rivale. Bio sam vrlo fokusiran, trudio sam se da izlazim na mrežu. Sve u svemu, bilo je odlično - istakao je Đoković.

Janko prošao, Viktor ispaoJanko Tipsarević se plasirao u drugo kolo US Opena, jer je posle velikog preokreta uspeo da pobedi sa 3:2 (4:6, 3:6, 6:2, 6:3, 6:2) malo poznatog Gijoma Rufana. Francuz je imao prednost od 2:0 u setovima, ali je na kraju do izražaja došao kvalitet iskusnijeg Srbina. Viktor Troicki je i treći put zaredom završio US Open već u prvom kolu. Bolji od njega sa 3:1 (6:4, 6:4, 3:6, 6:2) bio je 97. igrač na svetu, Nemac Sedrik Marsel Štebe. Naš ženski dubl Jovanović - Jovanovski poražen je sa 2:1 na startu takmičenja od Nemica Bartel - Marek.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track