NOVAK IGRA NA ROLAN GAROSU? Veliki obrt na pomolu, Francuzi objavili FANTASTIČNE vesti za Đokovića!
Foto: EPA Yoan Valat, Profimedia

rolan garos

NOVAK IGRA NA ROLAN GAROSU? Veliki obrt na pomolu, Francuzi objavili FANTASTIČNE vesti za Đokovića!

Tenis -

Novak Đoković najbolji teniser sveta prema svemu sudeći moći će da zaigra na Rolan Garosu u Parizu i bez obavezne vakcinacije.

Nakon što su australijske vlasti ukinule vizu srpskom teniseru i deportovale ga iz zemlje, smenjivale su se informacije o tome hoće li prvi reket sveta moći da nastupi na nekim od narednih teniskih turnira.

Pre svega polemisalo se o njegovom eventualnom učešću na Rolan Garosu i Vimbldonu, gde je najavljeno da bi Đoković morao da se vakciniše, ukoliko želi da dobije šansu za odbranu trofeja na ovim prestižnim turnirima.

Francuska vlada nedavno je i usvojila zakon koji govori u prilog ovim tvrdnjama, ali nam danas iz ove zemlje stižu najave da bi najbolji teniser sveta mogao da zaigra u Parizu i bez vakcinacije.

Naime, Đoković bi mogao da na Rolan Garosu brani titulu osvojenu prošle godine, jer u Francuskoj menjaju važno pravilo!

Novak Đoković, Rolan Garos, trofej
foto: Profimedia

Na takav zaključak navode najnovije izjave francuskog šefa za Kovid strategiju Alana Fišera.

On je izjavio da bi u toj zemlji ipak mogla da budu promenjena pravila pre Rolan Garosa , pišu tamošnji mediji.

Nedavno je iz Francuske stigla informacija da svi učesnici sportskih događaja, bilo sportisti, bilo publika, moraju da budu dvostruko vakcinisani ne bi li dobili kovid propusnicu, koja bi im omogućila prisustvo.

Tada je rečeno da pravila važe za sve, pa tako i Novaka Đokovića, ali sada se dogodio važan obrt. Alan Fišer je u francuskom senatu rekao da bi ta zabrana mogla da bude "ukinuta vrlo brzo".

" Postoje kovid mere koje i dalje važe, ali se postepeno ukidaju. Uvek smo govorili da želimo da ukinemo kovid propusnice za vakcinisane čim situacija u bolnicama to dozvoli" rekao je Gabriel Atal, portparol vlade Francuske, upitan o komentarima Fišera.

"Profesor Fišer je rekao da su projekcije takve da bismo mogli u martu ili aprilu da ukinemo propusnice koje važe samo za vakcinisane. Naravno da to želimo", istakao je Atal

Kako se Rolan Garos održava krajem maja i početkom juna, jasno je da su ovo fantastične vesti za Novaka Đokovića.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track