PUTINE, PLESAĆEMO TI NA GROBU! Jeziva poruka tenisera! U Melburnu stao uz Novaka, pa se priključio vojsci: PUCAĆU AKO BUDEM MORAO!
Foto: Printscreen

besan na Rusiju

PUTINE, PLESAĆEMO TI NA GROBU! Jeziva poruka tenisera! U Melburnu stao uz Novaka, pa se priključio vojsci: PUCAĆU AKO BUDEM MORAO!

Tenis -

Sergej Stahovski je od početka godine izazvao puno pažnje svetske javnosti, možda i više nego tokom čitave karijere.

Ukrajinac je bio među glasnijim osobama koji su stali na stranu Novaka Đokovića i praktično svakodnevno je branio srpskog tenisera.

A mesec i po dana nakon što je završena Novakova drama u Melburnu, Stahovski je odlučio da se pridruži ukrajinskoj vojsci tokom napada Rusije.

Sada je imao intervju jedan jutarnju program britanske televizije.

- Vojska je otvorila mesto za rezervne vojnike za sve koji žele da se bore i da uzmu oružje i budu deo teritorijalne odbrane. Puno je dobrovoljaca, među njima sam i ja, potpisao sam pristupnicu prošle nedelje, ali nisam imao dokumente potrebne za to. Sada su poništili proceduru pa svako može da se pridruži. Nemam vojno iskustvo, ali znam da rukujem oružjem - rekao je Stahovski i dodao:

- Podrška koju dobijamo je ogromna. Ograničenja i sankcije Rusima u sportskom smislu su velike i deluju, ali one neće zaustaviti Putina. Nikad nisam mogao da pomislim da će doći do ovoga i da ću da budem u ratu. Kažnjeni smo jer želimo bolji život i želimo u Evropu.

Tridesetšestogodišnji Ukrajinac koji je trenutno 233. teniser na ATP listi objasnio je i kako su u porodici prihvatili njegovu odluku da se pridruži vojsci.

- Deca ne znaju gde sam, a supruga ceo dan nije pričala sa mnom kad sam joj saopštio odluku. Nisam imao vremena za obuku, znam da koristim pištolj. Nadam se da neću morati da ga koristim, ali ako budem morao, spreman sam. U vazduhu nemamo šanse sa njima, ali u borbama na zemlji smo jači jer mi branimo svoju zemlju, a oni dolaze bez morala - zaključio je Ukrajinac.

On je u utorak na društvenoj mreži Instagram podelio video snimak bombardovanja Harkova i uz to dodao sledeću poruku:

- Putine, plesaćemo ti na grobu - poručio je Stahovski.

Sergej Stahovski
foto: Instagram/stako_s

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track