Taj-brejkovi kobni za Bojanu
Foto: REUTERS

Taj-brejkovi kobni za Bojanu

Tenis -
Srpska terniserka u oba taj brejka osvojila po tri poena

Srpska teniserka Bojana Jovanovski završila je ušešće na ovogodišnjem US Openu, pošto je poražena od Dominike Cibulkove sa 7:6(3) i 7:6(3).

Bojana je dobro počela, pošto je samo poen prepustila rivalki i to na njen servis, ali nije uspela da materijalizuje brejk na startu. Odmah je uzvratila Cibulkova istom merom, a onda osvojila gem sa nulom i povela sa 2:1. Tu nije bio kraj uzbuđenjima, jer je Slovakinja brejkom došla do 4:2 i kada se činilo da će lako privesti set kraju, Bojana se međutim probudila. Prvo je sa nulom smanjila na 3:5, a onda oduzela servis Cibulkovoj i uspela da se izbori za taj-brejk. Ipak, u odlučujućim trenucima nije uspela da povede nijednom, pa je 14. teniserka sveta posle velike borbe stekla prednost u setovima - 7:6(7:3).

Bojana je i u nastavku bila ravnopravna sa Cibulkovom, ali nikako nije uspevala da dođe do prednosti. Slovakinja je prva napravila brejk, Jovanovska je odmah uzvratila istom merom, ali videli smo i treći brejk u nizu, pa je 13. nositeljka povela sa 4:2. Pri rezultatu 5:3 Cibulkova je imala 0:30 i bila je na samo dva poena do pobede, ali se Bojana nije predavala - osvojila je taj gem, a zatim je napravila brejk u narednom i izjednačila je na 5:5.

Srpskinja više od toga nije mogla i drugi put je poklekla u taj brejku, završivši učešće na Otvorenom prvenstvu Amerike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track