UKRAJINAC TRAŽIO DA SUSPENDUJU RUSE, A ONDA MU JE STIGAO ODGOVOR: Kada je NATO tukao Jugoslaviju, njihove sportiste NISU TERALI
Foto: Printscreen/Instagram

dupli aršini

UKRAJINAC TRAŽIO DA SUSPENDUJU RUSE, A ONDA MU JE STIGAO ODGOVOR: Kada je NATO tukao Jugoslaviju, njihove sportiste NISU TERALI

Tenis -

Trostruka olimpijska šampionka ljuta zbog velikog pritiska na ruske sportiste.

Trostruka olimpijska pobednica u umetničkom klizanju Irina Rodnjina smatra da bivši ukrajinski teniser Aleksandar Dolgopolov sebi pridaje veliku važnost, time što traži da se Danil Medvedev i ostali ruski teniseri i teniserke suspenduju sa svih turnira u svetu. Pomenula je i bombardovanje Jugoslavije 1999. godine od strane NATO i tadašnju politiku sveta prema sportistima zemalja agresora.

Irina Rodnjina
foto: Printskrin/Instagram

Irina Rodnjina veliko je ime u svetu umetničkog klizanja, a u Rusiji je u više mandata i poslanica Državne dume. U intervjuu za portal RB Sport govorila je o zahtevu Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova da se ruski teniseri eliminišu iz svih takmičenja. Smatra da sportisti iz Rusije trpe ogroman pritisak od strane zapadnog sveta, te da je sport žrtva politike.

- Sada je to opšta situacija. Možda treba da steknemo mudrost i strpljenje. Nekako mi sve to čak deluje i smešno. Za ukrajinskog tenisera koji nije bio ni u prvih 100, bilo bi najbolje da previše ne brblja - rekla je Rodnjina, a potom dodala:

Aleksandar Dolgopolov
foto: Profimedia

- Nekim momcima je dozvoljeno, drugima nije. Vreme je takvo. Sada nema pitanja o pravdi. Postoji opšta psihoza. Šteta što je sport pao na ovo.

Bombardovanje NATO
foto: EPA

Irina Rodnjina se prisetila 1999. godine i bombi NATO koje su 78 dana padale po Srbiji i Crnoj Gori, najviše po civilnim objektima.

- Kada su sve NATO zemlje bombardovale Jugoslaviju, mirno su njihovi sportisti učestvovali u svim takmičenjima. Ja ćutim o Americi koja je vodila tolike ratove, a niko nikada u celoj istoriji olimpijskog pokreta nije pokrenuo pitanje o uklanjanju sportista iz SAD. Ovo još jednom pokazuje selektivnost i veoma bolan odnos prema našim odlukama - istakla je Rodnjina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track