TEŠKE OPTUŽBE ZA SILOVANJE! Američka teniserka: Trener me je dirao po VAGINI, PIPKAO po telu, trljao se o mene! Uništio me je!
Foto: Printscreen/Youtube, Printscreen/Instagram

skandal

TEŠKE OPTUŽBE ZA SILOVANJE! Američka teniserka: Trener me je dirao po VAGINI, PIPKAO po telu, trljao se o mene! Uništio me je!

Tenis -

Mučna ispovest Kajli Mekenzi, nekada velike nade tenisa u SAD

Američka teniserka Kajli Mekenzi optužila je bivšeg trenera Anibala Arandu za pokušaj silovanja. Zbog pretrpljene duševne boli i stresa tužiće Američki teniski savez (USTA).

Kajli Mekenzi
foto: Printskrin/Instagram

Kajli Mekenzi kaže da je TS Amerike propustio da je zaštiti kada je bila seksualno uznemiravana dok je imala 19 godina.

Anibal Aranda
foto: Printskrin/Jutjub

Kajli Mekenzi (23) održala je konferenciju za medije gde je otkrila da ju je Anibal Aranda (38) dirao po intimnim delovima tela, uključujući i vaginu, u novembru 2018. godine u USTA trening centru u Orlandu. Seksualnom uznemiravanju prethodili su komplimenti od strane Arande mladoj teniserki, gde ona kaže da joj je govorio da je lepa i postavljao joj pitanja o njenom telu.

Kako je Mekenzijeva navela, njen bivši trener još ranije joj je dodirivao trbuh i struk, te pritiskao svoje telo uz njezinu zadnjicu i hvatao je za bokove pod isprikom da je podučava tehnici tenisa. Kajli je u suzama rekla novinarima da je seksualno zlostavljanje negativno uticalo na njeno samopouzdanje i samopoštovanje te da ju je nelagodnost koju je osećala zbog zlostavljanja progutala na teniskom terenu 2019. i 2020.

U tužbi se navodi da je Aranda bio zaposlen sedam godina u TS Amerike, pre nego što je dobio otkaz. Portparol USTA Kris Vajdmajer rekao je da u Savezu nisu imali saznanja o uznemiravanju ili Arandinom neprikladnom ponašanju sve dok Mekenzijeva nije prijavila incident.

Prema pisanju lista "New York Times" Anibal Aranda demantovao je da je neprimereno dirao Kajli Mekenzi tokom istrage koju provodi centar "SafeSport". To je organizacija koja ispituje uznemiravanje i druge optužbe za zlostavljanje u američkom sportu.

Mekenzijeva je pod nadzor USTA trenera došla kad je imala 12 godina. Kao 15-godišnjakinja je osvojila državno prvenstvo i igrala na juniorskom US openu, a u tom je periodu pobeđivala i teniserke poput Sofije Kenin, kasnije osvajačice Australijen opena. Bila je veliki talenat, ali joj je karijera krenula silaznom putanjom. Ona tvrdi da je glavni razlog zlostavljanje kojem je bila izložena.

- Odrasla sam u USTA sistemu i verovala sam im. Nadala sam se da će ovo shvatiti ozbiljnije, ali sam pogrešila - istakla je Mekenzijeva.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track