IZA ČUVENOG TRENERA OSTALO 4 DECE: Opaka bolest mu se vraćala 2 puta, družio se sa Novakom, a njegova smrt potresla je Balkan
Foto: Instagram

TUGA

IZA ČUVENOG TRENERA OSTALO 4 DECE: Opaka bolest mu se vraćala 2 puta, družio se sa Novakom, a njegova smrt potresla je Balkan

Tenis -

Nekadašnji trener Olge Danilović, Kristijan Šnajder izgubio je bitku protiv opake bolesti u 41. godini.

Zloćudni tumor se Šnajderu dva puta vraćao - on se krajem 2020. godine oporavio od raka debelog creva, međutim samo šest meseci kasnije bolest se ponovo vratila.

Za vreme Australijan opena opet je osetio jake bolove u trbuhu, a daljim pregledima utvrđeno je da mu se kancer vratio, preneli su tada hrvatski mediji.

Nažalost, nije uspeo da je pobedi. Iza sebe ostavio je suprugu u četvoro dece.

Borna Ćorić, Kristijan Šnajder
foto: Instagram

Teniski stručnjak bio je trener Olge Danilović, a bio je i u sjajnim odnosima sa Novakom Đokovićem sa kojim se družio u Beogradu.

Kristijan Šnajder, Olga Danilović
foto: Instagram

RAK DEBELOG CREVA

Rak debelog creva i rektuma, poznatiji kao kolorektalni kancer, treća je najčešća vrsta kancera kod muškaraca i žena, što se završava sa skoro 50.000 smrtnih slučajeva godišnje na svetkom nivou, dok ta brojka u našoj zemlji dostiže cifru od 3.000.

Karcinom debelog creva je prvi ili drugi na listi učestalosti malignih tumora digestivnog trakta u zavisnosti od geografske sredine.

Ponekad se simptomi kolorektalnog karcinoma ne pojavljuju dok ne dođe do kancera. S obzirom na to da simptomi mogu ostati neprimećeni tokom rane faze bolesti, klinička praksa preporučuje skrining karcinoma kolona od 50-te godine.

Statistike pokazuju da redovna kontrola može sprečiti više od 60 % smrtih slučajeva čiji je uzrok rak debelog creva.

creva, stomak, Lovesensa
foto: Shutterstock

(Kurir sport)

Bonus video:

03:45

Novak Đoković o turniru u Dubaiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track