RODŽER SE KONAČNO VRAĆA: Federer najavio učešće na turniru u Bazelu
Foto: Profimedia

ne odustaje

RODŽER SE KONAČNO VRAĆA: Federer najavio učešće na turniru u Bazelu

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer, koji će ovog leta da napuni 41 godinu, potvrdio je učešće na turniru u Bazelu krajem oktobra, saopštili su organizatori turnira.

Federer se zbog povrede kolena nije takmičio od Vimbldona 2021. godine.

"Rodžer Federer je uvrstio turnir u Bazelu u svoj kalendar i svoje učešće potvrdio organizatorima turnira", naveli su organizatori turnira koji će se održati od 24. do 30. oktobra.

Pre turnira u Bazelu, njegovom rodnom gradu, Federer će učestvovati na Lejver kupu u Londonu, koji je na programu krajem septembra.

"Jedva čekam da ponovo zaigram kod kuće", napisao je Švajcarac na društvenim mrežama.

Švajcarac je u martu najavio povratak na teren "krajem leta, početkom jeseni", nakon što je posle Vimbldona 2021. treći put operisao koleno u periodu od godinu i po dana.

"Osećam se mnogo bolje. Dva meseca sam se kretao uz pomoć štaka. Bio je to dug period i morao sam da počnem od nule. Ali bila je to ispravna odluka. Koleno je bilo u lošem stanju posle Vimbldona. Polako dolazim u fazu u kojoj mogu da razmišljam o povratku", izjavio je Federer za švajcarsku televiziju.

Federer, koji osvojio 103 trofeja tokom više od 20 godina duge karijere, odigrao je samo 13 mečeva u 2021. i šest u 2020. godini, a trenutno se nalazi na 41. mestu ATP liste.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track