TENISKI DRAGULJ IZ DOBOJA NAPUSTIO BIH I IZABRAO SRBIJU: Prvi je posle Novaka sa ovih prostora koji je osvojio prestižan turnir!
Foto: Instagram

BUDUĆNOST SRPSKOG TENISA

TENISKI DRAGULJ IZ DOBOJA NAPUSTIO BIH I IZABRAO SRBIJU: Prvi je posle Novaka sa ovih prostora koji je osvojio prestižan turnir!

Tenis -

Jedan od najvećih teniskih talenata ne samo u Bosni i Hercegovini i regionu, nego i u Evropi, Marko Maksimović (16), odlučio je da se takmiči pod zastavom Srbije.

U razgovoru za Mondo pobednik završnog juniorskog Mastersa za 2021. godine objasnio je zašto se odlučio na ovaj korak.

"U BIH nisam dobijao ništa, nisam imao nikakve uslove, štaviše, bili su katatstrofalni i to su najveći razlozi zašto sam se odlučio za odlazak u Srbiju. Sve je dosta bolje u Srbiji. Radim u Beogradu na akademiji Novaka Đokovića gde imam odlične uslove da treniram i napredujem", rekao je mladi teniser.

Maksimović je nedavno imao i priliku da trenira sa najboljim svetskim teniserom.

"Bilo je fantastično, on je najbolji igrač svih vremena, imao sam privilegiju da treniram sa njim i hvala mu na tome", rekao je mladi teniser koji je dobio i par saveta od svog idola.

"Da, podelio mi je par saveta, a najvažnije je rekao mi je da samo radim i trudim, a da će ostalo doći. Njegove reči imaju težinu jer znam šta je on sve prošao u karijeri".

U oktobru prošle godine Maksimović je osvojio završni Masters za juniore u Monte Karlu i postao tek drugi teniser sa ovih prostora kojem je to pošlo za rukom, a prvi je bio upravo Novak Đoković.

Uprkos ovom velikom uspehu mladi talenat iz Doboja ostaje čvrsto na zemlji i ide polako malim ali sigurnim koracima.

"Nije se ništa promenilo od tada, osim što sam počeo da više i jače treniram. Idem polako, plan mi je da igram juniorske turnire i poneki profesionalni seniorski. Prvi na kojem ću nastupiti je fjučers u mom rodnom gradu, Doboju 9. maja, gde sam dobio pozivnicu", rekao je Maksimović i dodao:

"Ranije sma imao priliku da igram kvalifikacije, sada ću igrati glavni turnir, ali mogu da kažem da se dosta razlikuje profesionalni tenis od juniorskog. Moje je da radim i napredujem, nigde ne žurim”.

Dodaje i ko su mu uzori.

"Ne pratim, iskreno, druge sportove osim tenisa, pa su moji uzori isključivo teniseri, pre svega Novak Đoković, koji je najveći teniser u istoriji. Osim njega volim i Dominika Tima”, naglasio je mladi teniser iz Doboja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track