BIVŠI ROBIJAŠ OTKRIO DETALJE ZLOGLASNOG ZATVORA: WC može da se čisti četkicom za zube, duvan košta 1.200€, dobija 3 para gaća
Foto: AP, Shutterstock

UŽAS

BIVŠI ROBIJAŠ OTKRIO DETALJE ZLOGLASNOG ZATVORA: WC može da se čisti četkicom za zube, duvan košta 1.200€, dobija 3 para gaća

Tenis -

Nemački mediji donose priču o jezivim detaljima iz zavora u kojem nekadašnji teniser Boris Beker robija.

Slavni Nemac je pre nekoliko dana osuđen na dve i po godine zatvora. Razlog je prikrivanje imovine i kredita u ukupnoj vrednosti od 2,5 miliona funti.

Beker je proglašen krivim po četiri tačke Akta insolventnosti, iako je negirao da je prekršio zakon.

Legendarni teniser je proglasio bankrot 2017. godine, a u četvrtak se već oprostio od porodice, jer je slutio da mu sledi odlazak u zatvor.

Vandsvort, Boris Beker, Boris Becker, Zatvor, Zatvorenik, Wandsworth
foto: Profimedia, Printscreen

Nemački mediji pozabavili su se detaljima oko zatvora u kojem će Beker provesti naredni period, pa je tako "Bild" doneo priču o brojnim pravilima koje će morati da poštuje. Za početak moraće sam da brine o higijeni svoje ćelije. Sredstva za čišćenje neće dobiti, pa će morati da se snađe.

"Morate da improvizujete kada čistite, možda sa četkicom za zube ili toalet papirom ili, samo ostavite kako jeste. Ja sam završio sa momkom koji je čistio velike klavire, a on mi je otkrio neke stvari", otkriva bivši zatvorenik Etkins.

Buđenje je između 7 i 8 sati, a u krevetu će morati da bude već u 20 časova.

STROGA ZATVORSKA PRAVILA

Prvu nedelju robije će provesti u upoznavanju sa pravilima kazneno-popravne ustanove, pa će tako saznati i da li može da se bavi nekim poslom, na koji način funkcioniše kantina, kao i vreme u kom može da koristi fitnes centar.

Jedno od pravila u Vandsvortu je da je pušenje strogo zabranjeno, ili bar zvanično. Elektronske cigarete se mogu konzumirati uz dozvolu, a obične se mogu naći, ali na "crnom tržištu".

zatvor
foto: Profimedia / Panthermedia

"Boris će moći da koristi duvan ili da smota cigaretu na isti način na koji se kupuje i droga, korumpirano osoblje ga krijumčari. Nekoliko osuđenika se bavi preprodajom. Jedan list duvana može da košta i do 6 evra, a šibica oko 5. Duvan za motanje košta više od 1.200 evra. Cene na crnom tržištu često prouzrokuju pobune u zatvorima širom Britanije", rekao je za nemački "Bild" bivši zatvorenik Kris Etkins, pa dodao:

"Možete brzo ući u dugove ako se upustite u igru sa duvanom. Bekeru bi bilo bolje da konzumira elektronske", zaključio je nekadašnji osuđenik.

pušenje
foto: iStock

Prema pisanju Bilda, robijaši dobijaju krevet, ćebad i jastuke, plastični tanjir, šolju, kao i set zatvorske garderobe kada dođu.

Garderoba uključuje 3 - 4 para čarapa, 3 - 4 para donjeg veša, dva šorca i 3 ili 4 majce. Ova garderoba se menja jednom nedeljno.

Kako je preneo "Daily Mail" Beker je trenutno sam u ćeliji, a nije isključeno da mu se uskoro pridruže i cimeri.

Boris Beker ima pravo na posete jednom nedeljno.

Boris Beker
foto: EPA/ANDY RAIN

(Kurir sport)

Bonus video:

02:54

Đorđe Đoković intervju za Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track