TONI NADAL SPREMA ĐOKOVIĆEVOG PROTIVNIKA Rafa je ispao, a njegov stric ima NOVU UZDANICU! Ovaj teniser prvi put igra protiv Novaka
Foto: Profimedia

RIM

TONI NADAL SPREMA ĐOKOVIĆEVOG PROTIVNIKA Rafa je ispao, a njegov stric ima NOVU UZDANICU! Ovaj teniser prvi put igra protiv Novaka

Tenis -

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, u četvrtfinalu mastersa u Rimu igraće protiv Feliksa Ožea-Alijasima.

Đoković je meč protiv mlađeg kolege zakazao lakom pobedom protiv Stena Vavrinke, dok je Kanađanin do prvog duela protiv Novaka stigao trijumfom nad Amerikancem, Markosom Gironom.

Nakon što je pobedio Švajcarca i svog velikog prijatelja, Đoković je govorio o Alijasimu, dvadesetjednogodišnjaku od kojeg očekuje velike stvari u budućnosti.

- Mislim da napreduje dosta na šljaci. Radi sa Tonijem Nadalom već par godina, to je definitivno uticalo na njegovu igru na šljaci. Znam Feliksa već neko godina, učvrstio se u top 20, sada je i u top 10 na svetu. Njegova igra je kompletna, a on je veoma dobar momak. Naporno radi i jedan je od lidera sledeće generacije - rekao je Đoković o narednom rivalu.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Tačno je da Kanađanin radi sa stricom Rafaela Nadala, ali Novak je pogrešio. Njih dvojica rade zajedno nešto više od godinu dana, a ne "par godina" kako je Srbin poručio.

Ali napredak je vidljiv. Za one koji nemaju vreme da prate sve teniske turnire i analiziraju igru Ožea-Alijasima i napredak u istoj, dovoljan je pogled na ATP listu.

Kanađanin je početkom aprila 2021. godine, kada je ozvaničio saradnju sa stricom španskog tenisera, bio na 22. mestu ATP liste, a godinu dana kasnije nalazi se na devetom mestu.

Meč Đoković - Ože-Alijasim igraće se u poslednjem terminu na centralnom terenu u Rimu, a očekuje se da njegov početak ne bude pre 20.30 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track