NOVAK ĐOKOVIĆ - KRALJ TENISA I PRINC RIMA! Nole za veliko finale ostvario HILJADITU POBEDU U KARIJERI! Za trofej protiv Cicipasa!
Foto: Profimedia

MASTERS U RIMU

NOVAK ĐOKOVIĆ - KRALJ TENISA I PRINC RIMA! Nole za veliko finale ostvario HILJADITU POBEDU U KARIJERI! Za trofej protiv Cicipasa!

Tenis -

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, ostvario je 1.000 pobedu u karijeri i plasman u finale mastersa u Rimu!

Novak je u polufinalu u prestonici Italije pobedio Kaspera Ruda, 10. tenisera sveta u dva seta 6:4, 6:3.

Odlično je odigrao Novak protiv Ruda koji u prvom setu nije znao šta ga je snašlo.

Đoković je krenuo jako od starta, osvojio je prva četiri gema na meču, a onda se dogodila čudna situacija.

Pri rezultatu 5:1 upalio se proitv požarni alarm u zgradi centralnog terena "Foro Italika", a nakon pauze koja je potrajala nekoliko minuta usledio je pad koji je iskoristio Rud.

Norvežanin je osvojio tri uzastopna gema, vratio je jedan od dva brejka, ali nije uspeo da se u potpunosti vrati u prve set koji je pripao Đokoviću.

Totalno je drugačije izgledao početak drugog seta. Velika borba se vodila u Rimu. Rud je igrao znatno bolje u odnosu na početak meča, ali "pao" je u najdužem gemu na meču.

Novak je stigao do brejka i poveo rezultatom 4:3, a potom je potvrdio brejk, ali i napravio još jedan.

Publika je ovacijama pozdravila Novakovu 1.000. pobedu u

1 / 6 Foto: Profimedia

Đoković - Rud 6:4, 6:3

Uživo, drugi set:

6:3 - Kraj meča! Brejkom je Novak obezbedio finale i 1.000 pobedu u karijeri!

5:3 - Tako se to radi! Đoković je potvrdio brejk ekspresno!

4:3- Brejk! Ni as servis, ni tri spašene brejk lopte nisu pomogle Rudu da se izvuče! Prvi put je Đoković pretio u drugom delu igre i odmah je stigao do brejka. Dva gema su potrebna Novaku za plasman u finale i 1.000 pobedu u karijeri!

3:3 - Dva puta je morao Đoković da se izvinjava protivniku, jer je toliko puta osvojio poen u kojem ga je poslužila sreća. Bez izgubljenog poena, ekspresno Novak izjednačuje u drugom setu.

Pogledajte sjajan gest navijača u Rimu:

2:3 - Bez brejkova i dalje. Ista meta isto odstojanje i posle petog gema u drugom setu. Norvežanin hrabro drži svoje gemove.

2:2 - Ponovo se oglasio protiv požarni alarm. Ovog puta je kratko potrajao, a Novak je bez previše muke stigao do izjednačenja

1:2 - Definitivno je da se na startu drugog seta vodi velika borba. Kasper Rud je znatno drugačije započeo ovaj period i ponovo ima prednost u odnosu na protivnika.

1:1 - Dobro je i Đoković startovao u drugom setu. Čuni se po njegovom startu da će Srbin imati ozbiljniji zadatak u odnosu na prvi deo igre.

0:1 - Ovaj put nije Norvežanin pao već na otvaranju seta i sada ima prednost.

Prvi set:

6:4 - Kraj seta! Đoković ima prednost u polufinalu. Prvo je razbijao protivnika, a onda je, nakon što se uključio alarm koji je na nekoliko minuta prekinuo meč, došlo do preokreta. Rud je vezao tri gema, računajući i brejk, ali je na kraju Đoković uspeo da u svoju korist završi prvi period igre.

Pogledajte fantastičan udarac Đokovića:

5:4 - Došao je Rud na gem od Novaka, iako je delovalo da će glatko izgubiti prvi set. Đoković će još jednom imati servis za osvajanje prvog seta.

5:3 - Brejk! Rud se ne predaje u prvom setu! Odigrao je nekoliko odličnih poena i zaslužio je ovaj gem. Novaka je pred brejk loptu sudija opomenuo zbog vremena između dva servisa, iako je Srbin čekao da se publika, koja je navijala za Norvežanina, utiša.

Đoković Rud
foto: Profimedia

5:2 - Prekid zbog alarma je potrajao nekoliko minuta, a nakon toga smo videli ubedljivo najbolji servis gem Ruda koji je učinio ono što je bilo do njega. Sada će Đoković servirati za osvajanje prvog seta.

5:1 - Nastavlja Novak da melje Kaspera Ruda, koji jeste osvojio poen za 40:30 na fantastičan način. Nije imao previše šansi da preti na servisu Srbina.

Kratak prekid meča zbog prilično nesvakidašnje situacije. U zgradi centralnog terena "Fora Italika" upali se protiv požarni alarm.

4:1 - Evo i prvog gema za Norvežanina.

4:0 - Konačno trzaji Ruda... To nije bilo dovoljno da dođe do brejk lopti u gemu koji je počeo Đokovićevom duplom greškom. Ipak, stigao je do izjednačenja, što bi moglo da mu posluži kao vodilja za nastavak meča.

Fenomenalan bekhend Đokovića:

3:0 - Brejk! Fantastično igra Novak, opet je pretio i to ozbiljno! Posle fenomenalnog vinera iz bekhenda, Srbin je imao dve vezane brejk lopte. Ruda je iskoristio servis da se izvuče iz teške situacije, ali je Đoković stigao i do treće šanse za brejk, a nju je iskoristio pa sada ima veliku prednost.

2:0 - Odličan start Đokovića koji je bez problema potvrdio brejk iz prvog gema.

1:0 - Brejk! Novak Đoković je stigao do prednosti na samom startu. U prvom gemu se dogodila čudna situacija, pošto je Rud mislio da je dobio jedan poen koji je pripao Novaku. Kada je shvatio da je izgubio gem, ostao je u šoku jer je mislio da još uvek treba da se igra na njegovom servisu.

20.35 - Uskoro će početi meč, prvi servis će imati Kasper Rud.

Novakov izlazak na teren:

20.28 - Konačno, Novak Đoković i Kasper Rud su izašli na teren.

20.16 - Prema prvobitnom planu, meč Đokovića i Ruda trebalo je da počne oko 19.30 časova, međutim, prethodni mečevi su potrajali duže nego što su organizatori procenili pa Novakov susret ozbiljno kasni.

Mečevi na centralnom terenu koji su prethodili Đokovićevom polufinalu:

Iga Švontjek - Arina Sabalenka 6:2, 6:1

Stefanos Cicipas - Aleksander Zverev 4:6, 6:3, 6:3

Ons Žabur - Darija Kasatkina 6:4, 1:6, 7:5

Prvi finalista u prestonici Italije je Stefanos Cicipas koji je preokretom protiv Aleksandera Zvereva stigao do trijumfa i sada čeka da sazna ime protivnika u borbi za trofej.

Na megdan Grku će ili Novak Đoković ili sjajni dvadesettrogodišnji Norvežanin, 10. teniser sveta.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Nakon, u najmanju ruku, burnog početka godine, Đoković igra fenomenalno, pa njegove partije podsećaju na najbolje dane karijere.

Protiv Ruda je veliki favorit za pobedu, a ukoliko je ostvari biće to njegov 1.000 trijumf u karijeri.

Ovakvim učinkom mogu da se pohvale još samo četiri čoveka, a to su: Džimi Konors (1.274 pobeda), Rodžer Federer (1.251), Ivan Lendl (1.068) i Rafael Nadal (1.051).

Đoković je do polufinala stigao pobedama bez izgubljenog nad Arslanom Karaceom, Stenom Vavrinkom i Feliksom Ožeom-Alijasimom koji je pružio fenomenalan otpor i naterao Novaka da zaigra najbolje što može, dok je Rud pobedio Van de Zandšulpa, Bruksvija i Šapovalova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track