NOVAKOV INTERVJU O KOM ĆE SE PUNO PRIČATI Špance zanimala JEDNA STVAR, pitali Srbina o Rafi i Rodžeru, odgovor će mnoge iznenaditi
Foto: EPA/Yoan Valat

PUCA OD SAMOPOUZDANJA

NOVAKOV INTERVJU O KOM ĆE SE PUNO PRIČATI Špance zanimala JEDNA STVAR, pitali Srbina o Rafi i Rodžeru, odgovor će mnoge iznenaditi

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković govorio je za uglednu špansku "Marku" o rivalstvu sa Federerom i Nadalom, planovima za budućnost i očekivanjima na predstojećem Rolan Garosu.

Na pitanje ko mu je veći rival u karijeri Federer ili Nadal, Novak je bez razmišljanja izgovorio ime španskog tenisera.

"Uvek smo se dobro takmičili. Federer i Nadal su oduvek bili tu, ali za mene, Nadal je moj najveći rival u karijeri. Sazreo sam kao igrač jer me je on gurao da idem u tom pravcu", iskren je Đoković.

Srbin je otkrio da se oseća sjajno na terenu i da ne razmišlja o povlačenju.

"Ne osećam da sam na kraju karijere, goidine su samo običan broj."

Prvi reket sveta je u Rimu stigao do prve titule u sezoni. Vratio se u formu, igrao sjajan tenis i pun je samopouzdanja pred Rolan Garos.

Naravno, ne beži od uloge favorita za titulu u Parizu.

"Što se tiče rankinga i toga kako sam igrao proteklih nedelja, svakako vidim sebe kao jednog od favorita. Ne provodim mnogo vremena u razmišljanju o tome ko će pobediti ili ko ima najveće šanse. Uvek mislim na sebe. Idem tamo sa najvećim ambicijama, posebno zbog toga kako sam igrao u Rimu. Dopadaju mi se moje šanse", kaže Novak i dodaje:

"Očigledno je da je žreb nešto na šta ne mogu da utičem, ali on će svakako odrediti moj put ka daljoj fazi turnira. Igra se u tri dobijena seta, svaki drugi dan. To je grend slem. Drugačije je, morate tome različito i da pristupite. Ipak, zbog toga kako sam se osećao na terenu poslednjih nedelja, mislim da mogu da doguram daleko".

Kurir sport

Bonus video:

03:27

Brajović otkrio šta je Novak radio posle izgubljenog meča u Dubaiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track