UVEK SAM PRIČAO - NADAL JE KAO KONJ Neočekivane reči Vilandera, uporedio Španca S NAUČNICIMA i poručio: Jednog dana neće moći tako
Foto: EPA/Fabio Frustaci

zanimljivo mišljenje

UVEK SAM PRIČAO - NADAL JE KAO KONJ Neočekivane reči Vilandera, uporedio Španca S NAUČNICIMA i poručio: Jednog dana neće moći tako

Tenis -

Blizu smo početka Rolan Garosa, žreb je održan, a još uvek se ne zna u kakvom stanju će zaigrati Rafael Nadal, kralj ovog turnira.

Španac je nakon odlično starta sezone i trijumfa na Australijan openu prošao kroz probleme s povredom rebra, ali i stopala koje ga muči već duži period.

U Rimu je izgubio od Denisa Šapovalova u osmini finala nakon što je osvojio prvi set, a posle meča je govorio o problemu sa kojim živi.

O Nadalu i njegovom stanju je govorio nekadašnji teniser, sada komentator, Mats Vilander.

- Napuniće 36 godina tokom Rolan Garosa i bilo bi odlično ako bi uspeo da produži karijeru nakon što smo mislili da je prošle godine bio blizu kraja. I sam je to mislio. Nisam verovao da će raditi ovakve stvari ove godine i da će biti ovako spreman. Siguran sam da postoje naučnici i profesori kojima nkada ne dosadi da zadaju sebi izazove i da pronalaze rešenja za sledeći problem. Tako je i sa Nadalom - rekao je Vilander za televiziju "Eurosport".

Kako je stanje Nadala i te kako aktuelna tema, Šveđanin je i pre nekoliko dana pričao o tome u intervjuu za uglednu špansku "Marku".

Vilander je dobio pitanje da li je zabrinut zbog Nadala.

- Ne, nisam uopšte. Rafina karijera je takva. Uvek sam pričao da je Nadal kao konj: Trčaće najbrže i boriće se najviše što može. Jedini limit za njegov trud su povrede. Nastaviće da igra dokle god mu povreda definitivno onemogući to - rekao je Šveđanin i dodao:

- Realnost je da je naučio da se vrati posle povreda. Uvek vidimo nešto drugačije od njega kada se vrati. Jednog dana više neće moći da se vrati. Istina je da je imao probleme u Rimu, ali znao je kako da sačuva snagu da pruži sebi šansu na Rolan Garosu - zaključio je Vilander.

Kurir sport

Bonus video:

00:29

TENIS KAKO BIVA NAJLEPŠI: Retko gde se teniseri obožavaju kao u Monte Karlu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track