ŠUT KARTA! Čovek koji je proterao Novaka iz Australije NA TANKOM LEDU: Opozicija vodi na izborima, smeši mu se ODLAZAK sa vlasti
Foto: EPA Juanjo Martin, EPA Lukas Coch

SKOT ODSVIRAO SVOJE?!

ŠUT KARTA! Čovek koji je proterao Novaka iz Australije NA TANKOM LEDU: Opozicija vodi na izborima, smeši mu se ODLAZAK sa vlasti

Tenis -

Stanovnici Australije danas glasaju na nacionalnim parlamentarnim izborima i doskorašnjem premijeru te zemlje, sudeći prema prognozama koje dolaze iz odatle, neće produžiti poverenje.

Opoziciona Laburistička partija ima malu prednost nad vladajućom konzervativnom koalicijom, ali čeka se konačan kraj glasanja pa da i zvanično Entoni Albanez preuzme mesto Skota Morisona.

Skot Morison, Novak Đoković
foto: EPA/LUKAS COCH, EPA

Podsetimo, Skot Morison je čovek koji je maltene oterao Novaka Đokovića iz Australije tokom onog progona u januaru je pre mesec i po dana bio jedan od glavih zagovornika deportacije trenutno drugog tenisera sveta iz te zemlje, naravno uz Aleksa Houka, ministra za imigraciona pitanja te zemlje.

Novak je dobio "medicinsko izuzeće" i krenuo put Melburna kako bi po deseti put osvojio trofej "Norman Bruks", a onda je nastala prava drama.

Australijski premijer Skot Morison zabranio je ulazak Novaku u zemlju.

Morison je ovaj postupak opravdao potrebom da se svi građani i svi koji dolaze u zemlju tretiraju podjednako, iako je nekoliko tenisera sa istom vizom već ušlo u zemlju i omogućeno im je da se takmiče na Australijan openu.

Skot Morison
foto: Pritnscreen

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track