LASLO ĐERE NA RUSA U NAREDNOM KOLU: Mogu da iznenadim Danila Medvedeva
Foto: EPA/ANTHONY ANEX

Rolan Garos

LASLO ĐERE NA RUSA U NAREDNOM KOLU: Mogu da iznenadim Danila Medvedeva

Tenis -

Srpski teniser Laslo Đere zadovoljan je igrom u prvom kolu Rolan Garosa i pobedom nad Ričardasom Berankisom, a veruje u sebe i pred duel sa drugim igračem sveta Danilom Medvedevom.

- Sjajan je osećaj vratiti se, ovo mi je omiljeni slem. Drago mi je što sam pobedio u tri seta. Našao sam rešenja u važnim trenucima, iako nisam konstantno igrao kako umem. Ričardas je težak protivnik, ali bio sam spreman.

Povreda prepona?

- I dalje je tu povreda. Malo mi predstavlja problem na terenu, ali nije toliko strašno, mogu da igram.

Naredni protivnik mu je Danil Medvedev, koj je u tri seta bio bolji od Fakunda Bagnisa. Igrali su jednom, još 2017. godine, i tada je Rus predao pri vođstvu Đerea 6:0, 5:5.

- Igrali smo jednom na šljaci u Budimpešti, ali od tada se dosta toga promenilo. Znam kako igram, biću taktički spreman, a nadam se i fizički. On je favorit naravno, ali mislim da mogu da ga iznenadim. Gledao sam ga u poslednjih godinu-dve. Dobro servira, moram da vratim što više lopti i da ja serviram dobro. Jak je s osnovne linije, ali meni je ovo omiljena podloga, njemu najneomiljenija. Detaljnije ću spremiti taktiku s timom.

Trenutno 56. teniser sveta zadovoljan je svojom formom u poslednje vreme.

- Dosta uspešna sezona na šljaci u Evropi za mene, dobro igram počev od Marakeša. Mečeve koje je trebalo da dobijem sam lakše dobijao, a ranije bih nepotrebno ulazio u treće setove. Bolje zadržavam fokus, kao danas što sam završio bez komplikacija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track