NOVI VAJDIN ĐAK I NOVAKOV RIVAL PROŠAO PAKAO: Porodica se raspala zbog tenisa, mama promenila život! Aleks ima tatue po celom telu
Foto: Instagram

Teško detinjstvo

NOVI VAJDIN ĐAK I NOVAKOV RIVAL PROŠAO PAKAO: Porodica se raspala zbog tenisa, mama promenila život! Aleks ima tatue po celom telu

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u narednom kolu Rolan Garosa u sredu oko 14.30 igraće protiv Slovaka Aleksa Molčana.

Trenutno 38. igrač na svetu možda po imenu nije toliko poznat široj javnosti, ali kada se zna da ga od nedavno trenira bivši Novakov trener Marijan Vajda onda je jasno sa kakvim željama ovaj 24-godišnji Slovak ulazi u nastavak karijere.

Molčan je rođen 1997. u Prešovu u Slovačkoj.

Pošto je bio teniski talenat morao je kao klinac da se preseli u 400 kilometara daleku Bratislavu, jer u drugim gradovima nije bilo dobrih trenera. To je dovelo do porodičnih problema, pošto su se roditelji razveli. Otac je napustio porodicu, a majka Andrea promenila život i žrtvovala sve kako bi Aleks teniski napredovao.

Zajedno sa njima se u Bratislavu preselila i njegova mlađa sestra koja je u tom trenutku imala tri godine. Majka Andrea je radila od šest ujutru do četiri popodne kako bi izdržavala porodicu. Pošto bi pokupila ćerkicu iz vrtića, vodila je Aleksa na treninge.

Kada je napunio 15 godina Aleks je odlučio da živi sa vršnjacima prijateljima. Međutim, tinejdžerski nestašlicu su ga okrenuli od tenisa, pa je majka ponovo morala da se umeša. Počeli su ponovo da žive zajedno sve do njegovog punoletstva. Od tada živi sa devojkom Gladi sa kojom je u vezi već pet godina.

Aleksa krase tetovaže po celom telu. Veliki je ljubitelj istih, pa se na fotografijama često mogu videti. Prvu tetovažu koju je uradio je posvetio majci, ispisan je datum njenog rođenja. Jedna od bitnih tetovaža je ona na kojoj je tigar, u kog gleda kada ima težak meč i kada mora da se dodatno koncentriše na igru.

Ali, upornost se isplatila. Molčan je danas teniser koji igra grend slem turnire i ima već zarađen prvi milion od nagrada.

Protiv Đokovića je igrao jednom, i to u Beogradu prošle godine, kada je Novak slavio sa 6:4, 6:3.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja