KAKAV POTEZ! RUSKINJA ŽESTOKO NASAMARILA VIMBLDON: Stiže u London i igraće u paru sa Srpkinjom, Englezi joj ne mogu ništa!
Foto: Profimedia

našla način

KAKAV POTEZ! RUSKINJA ŽESTOKO NASAMARILA VIMBLDON: Stiže u London i igraće u paru sa Srpkinjom, Englezi joj ne mogu ništa!

Tenis -

Ruskinja je našla način da zaobiđe zabranu učešća koju su uveli organizatori Vimbldona za tenisere i teniseke iz njene zemlje

Ruska teniserka Natela Džalamidze (29) desetak dana pre početka Vimbldona odlučila je da promeni državljanstvo kako bi zaobišla zabranu učešća teniserima i teniserkama iz Rusije na predstojećem Gren slemu.

Natela će na Vimbldonu igrati pod zastavom Gruzije i nastupaće u dublu sa srpskom teniserkom Aleksandrom Krunić.

Ruskinja je ispunila sve uslove i dobila potvrdu da je njena promena pasoša validna, pa organizatori Vimbldona sada ne mogu da je spreče da učestvje na turniru.

Natela je rođena u Moskvi i iz biografskih podataka je nejasno koja je njena veza sa Gruzijom, ali ime i prezime 44. teniserke sveta u dubl konkurenciji su gruzijskog porekla.

Podsetimo, Vimbldon je 20. maja šokirao sprotsku javnost kada je objavio da sportisti iz Rusije i Belorusije ove godine neće moći da učestvuju na trećem Gren slem turniru u sezoni zbog invazije na Ukrajinu. ATP i WTA su odgovorili tako što na najprestižnijem teniskom takmičenju neće biti bodova.

Najprestižniji Grend slem startuje 27. juna i završava se 10. jula.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track