NIŠLIJKA BRANI ČAST SRPSKOG TENISA: Natalija jedina srpkinja u kvalifikacijama za Vimbldon
Foto: Instagram

VIMBLDON

NIŠLIJKA BRANI ČAST SRPSKOG TENISA: Natalija jedina srpkinja u kvalifikacijama za Vimbldon

Tenis -

U utorak počinju i kvalifikacije za takmičenje u ženskom singlu 135. izdanja Vimbldona, i konkurencija je – izuzetna.

Kao i kod muškaraca, i ovaj deo takmičenja je pun odličnih igračica – gde se po dosadašnjim karijernim uspesima ističu prva nositeljka Volinec iz SAD, druga nositeljka Koko Vandevej (SAD), nekadašnja osvajačica sva četiri Grend Slema u dublu - Italijanka Sara Erani, isto tako uspešna u dublu Mađarica Timea Baboš, Francuskinja Žanžan, Švajcarkinja Vogele, Čehinja Fruhvirtova, Belgijana Vikmajer, Paragvajka Cepede Roig, Amerikanke Mekhejl i Muhamad, Francuskinja Fero...

Među kvalifikantinjama je i Australijanka Furlis – koja beleži neverovatan skok na WTA listi od kada je trenira naš stručnjak Dejan Petrović.

Zanimljivo je da čast Srbije u kvalifikacijama za singl – u svom prvom nastupu na Grend Slemu – brani Nišlijka Natalija Stevanović iz TK „Kostić“, uz žaljenje što Olga Danilović nije uspela da u poslednji čas „upadne“ u žreb za kvalifikacije (rang 125).

U nadi da će praviti društvo jedinoj sunarodnici koja se našla u glavnom žrebu Vimbldona u singlu – Aleksandri Krunić (108. na rang-listi), 27-ogodišnja Natalija Stevanović (aktuelni rang 255 u singlu, najboji u dosadašnjoj karijeri - 162) za protivnicu u prvom kolu ima 23-godišnju Australijanku Seone Mendez (trenutno 203 na WTA rang-listi), koja je u karijeri odigrala 5 WTA mečeva (2-3) – nasuprot samo jednom (porazu) koji je zabeležila naša igračica. Natalija je dobra tehničarka i veliki borac – i u slučaju da joj ti i drugi kvaliteti donesu tako željenu pobedu – za plasman u završno kolo kvalifikacija će se boriti sa boljom iz meča Nemice Lis i Grkinje Papamihail.

Meč Stevanović – Mendez je planiran za treći meč dana na terenu 16, sa očekivanim početkom oko 16:30 po našem vremenu.

(Vuk Brajović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track