BAJDENE PUSTI NOVAKA DA IGRA! Amerikanac besan na svog predsednika zbog Đokovića!
Foto: Profimedia

u metu

BAJDENE PUSTI NOVAKA DA IGRA! Amerikanac besan na svog predsednika zbog Đokovića!

Tenis -

Novak Đoković je sedmi put u karijeri osvojio Vimbldon

Sledeći gren slem turnir nas programu je u septembru Njujorku i veliko je pitanje da li će Novak učestvovati.

Đokovićeve šanse nisu velike.

Naime, kako sada stvari stoje, Novak Đoković i dalje ne namerava da se vakciniše protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa, a to trenutno znači da ne može da uđe na teritoriju SAD.

Legendarni američki teniser DŽon Mekinro ne može da veruje da će neko stvarno Noletu da zabrani da igra na tom nadmetanju.

Govreći za lokalne medije, on je u jednom trenutku upitan šta misli o tome da "(predsednik SAD) DŽo Bajden ne dozvoljava nevakcinisanom Đokoviću da dođe na američko tle", a odgovor je glasio ovako:

Ovi političari previše staju na put (drugima). To su (Novaku) uradili u Australiji. Pustite čoveka da dođe i igra na Ju-Es Openu! Mislim... Dajte, ovo je ludilo!" - u svom stilu je poručio DŽon Mekinro

Podsetimo, Novak Đoković ima 21 grend slem titulu i od ove nedelje je na drugom mestu "večne liste", pretekavši Rodžera Federera koji je ostao na 20. Na prvoj poziciji je Rafael Nadal, sa 22 grend slem pehara,

Na Ju-Es Openu, iako je tvrda podloga Novaku omiljenija nego Rafi, Nadal ima više pehara od Đokovića - Španac ih je osvojio četiri (2010, 2013, 2017. i 2019. godine), a Novak je u Njujorku bio grend slem šampion u tri navrata (2011, 2015. i 2018. godine).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track