ONA JE MOJA DRUGA MAJKA, SA SRĐANOM I DIJANOM ME JE VASPITALA Novak: Toliko toga me je naučila u životu, ZBOG NJE sam dostigao sve
Foto: EPA, Printskrin / You Tube

tako rade šampioni

ONA JE MOJA DRUGA MAJKA, SA SRĐANOM I DIJANOM ME JE VASPITALA Novak: Toliko toga me je naučila u životu, ZBOG NJE sam dostigao sve

Tenis -

Veliki šampion setio se čuvene teniske radnice koja ga je naučila osnovama belog sporta

Nebrojeno puno puta je osvajač 21 grendslem titule Novak Đoković isticao da je njegova teniska majka bila pokojna Jelena Genčić. Vrhunski stručnjak i žena sa posebnim osećajem za pružanje onoga što je Novaku bilo u toj fazi razvoja potrebno za sticanje pravih životnih i sportskih vrednosti. Sa kojom je stasala I njegova ljubav i poznavanje simbolike i važnosti Vimbldona za teniski svet i istoriju.

Novak Đoković
foto: EPA

Pobedom nad Kirijosom Novak je izjednačio rezultat njegovog idola iz detinjstva Pita Samprasa sa osvojenih sedam titula na Vimbldonu. Da je Jelena Genčić tu – interesovalo nas je - šta bi joj rekao?

- Ja bih je prvo – zagrlio! Koliko mi je žao što nije više sa nama, toliko mi je drago da sam imao priliku da posle ostvarenja tog istorijskog uspeha i osvajanja mog prvog trofeja ovde 2011. da to podelim sa njom, da je je zagrlim i da budemo u njenoj kući na Dedinju gde smo provodili puno vremena – sanjajući zajedno - sa setom i ovom prilikom kaže Novak.

Jelena Genčić, Novak Đoković
foto: Printskrin

Setio se Novak dana provedenih sa Jelenom kada je bio dečak.

- Ona me je toliko toga naučila o životu, a da ne pričam o tenisu, i taj profesionalizam i posvećenost koji mene danas odlikuje dolazi od nje. Ona je bila toliko temeljita u svojim analizama, pripremama… Ja sam sa 8-9 godina boravio kući kod nje, na kasetama smo gledali video-snimke velikih šampiona. Objašnjavala mi je igru, taktiku, zašto radim određene drilove, kako moram da živim. Takođe se znalo da je bitno kakve ocene imam u školi, šta jedem, kada se ide na spavanje i kada se budi, da znam da spremim svoju torbu i da je bitno da se uvek sportski, fer i sa poštovanjem odnosim prema ljudima.

Jelena Genčić, Novak Đoković
foto: Printskrin/Jutjub

Zajedno sa Novakovim roditeljima Srđanom i Dijanom, Jelena uvek zauzima posebno mesto u njegovom srcu.

- Jelena je imala veliko poverenje i podršku mojih roditelja i zajedno sa njima je na jedan neverovatno veliki način uticala na mene. Bez daljnjeg, ona je moja “teniska majka” i najvažniji teniski mentor, žena koja mi je dala mogućnost da budem ovde. Znam da je sa mnom ovde u mislima. Zahvalan sam na svemu što mi je pružila u mojim počecima, vremenu koje mi je posvetila jer, da ne zaboravimo, ona je bila reprezentativka u rukometu. Trener Ivaniševiću i Moniki Seleš, legenda našeg sporta u periodu kada sam kao klinac počinjao da igram tenis, značajna ličnost u srpskom društvu. I ona je takva želela da mi posveti vreme i provede godine i godine sa mnom na terenu i van njega i da me uputi, nauči, usmeri. Pored mojih roditelja, ona ima najveće zasluge za sve ovo što se meni dešava - zaključio je Novak u pijetet svojoj velikoj mentorki Jeleni Genčić posle osvojene sedme Vimbldonske titule.

Specijalno za Kurir: Vuk Brajović

Bonus video:

12:39

ŠTA SE KRIJE IZA NOVAKOVIH SUZA? Šok-preokret na Vimbldonu, Novak doživeo NEŠTO ŠTO NIKAKO NIJE OČEKIVAO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track