NOVAKU SE SMEŠI VELIKA POBEDA! Novi premijer Australije namerava da PUSTI ĐOKOVIĆA: Ukida mu se trogodišnja zabrana?!
Foto: Profimedia

SVETSKI MEDIJI PRENOSE

NOVAKU SE SMEŠI VELIKA POBEDA! Novi premijer Australije namerava da PUSTI ĐOKOVIĆA: Ukida mu se trogodišnja zabrana?!

Tenis -

Najboljem srpskom teniseru se smeši učešće na narednom Australijan openu...

Kako prenose svetski mediji novi premijer Australije Entoni Albaneze, koji je veliki ljubitelj tenisa, razmatra da se Đokoviću ukine trogodišnja zabrana.

"Sve je verovatnije da će njegova zabrana ulaska u zemlju biti poništena. Premijer Entoni Albaneze mu je naklonjeniji od svojih prethodnika. Novak Đoković će igrati na Australijan openu u januaru, sve je veća verovatnoća da će njegova trogodišnja zabrana ulaska u zemlju biti poništena", piše "Daily Mai".

Novak
foto: Profimedia, EPA

"Međutim, australijski teniski šefovi su uvereni da će on moći da nastavi svoju poteru za slemovima u Melburnu. Razlog je to što se od novog premijera Entonija Albanezea očekuje da na slučaj Đokovića gleda sa više simpatije nego njegovi prethodnici. Albaneze je veliki pratilac tenisa koji se bavi ovim sportom nekoliko puta nedeljno", navode engleski mediji i podsećaju da Australijanci ne žele da opet izgube na kvalitetu bez čoveka koji je devet puta podizao pehar u "zemlji kengura".

"Premijer ima blizak dijalog sa "Tennis Australia" - daleko bliži nego prethodna administracija. Nameravaće da ukine trogodišnju zabranu ulaska nakon međunarodnog incidenta koji se dogodio ove godine. Organizacija "Tennis Australia" je saopštila da to nije njihova odluka, ali se očekuje da će ishod biti takav da će Đoković igrati, imaće nadu da će se potencijalno izjednačiti sa 22 Grend slem titule Rafaela Nadala, ukoliko se pre toga ne otvori opcija u SAD".

Nole
foto: Profimedia

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track