ZABRANILI JOJ DA GLEDA ĐOKOVIĆA U FINALU VIMBLDONA! Kejt Midlton otkrila detalje: Htela sam da dođem, rekli su mi "NI SLUČAJNO"!
Foto: Profimedia

DONOSI SREĆU

ZABRANILI JOJ DA GLEDA ĐOKOVIĆA U FINALU VIMBLDONA! Kejt Midlton otkrila detalje: Htela sam da dođem, rekli su mi "NI SLUČAJNO"!

Tenis -

Susret kraljevske porodice i Novaka Đokovića nakon finala Vimbldona prepričavao se u Velikoj Britaniji i Evropi.

Vojvotkinja od Kembridža, Kejt Midlton, uručila je pehar četvrti put zaredom istom teniseru, a nakon ceremonije je u društvu supruga Princa Vilijama i sina Džordža razmenila nekoliko reči sa osvajačem 21. grend slema.

Od 2016. godine ona uručuje pehare finalistima, a i pre toga je bila redovan gost važnijih mečeva na trećem grend slemu u sezoni, ipak, mnogima je bilo čudno što je propustila jedan Đokovićev meč.

Naime, 2013. godine je Novak poražen u finalu od Endija Mareja rezultatom 6:4, 7:5, 6:4. Prvi put posle 77 godina trofej je došao u ruke jednog Britanca, a Vojvotkinja nije bila prisutna da svedoči tome.

Neračunajući 2011. godinu kada je postala član kraljevske porodice, Kejt je gledala šest, od Đokovićevih sedam finala pa deluje da je njen izostanak te godine doneo nesreću srpskom teniseru.

Kejt Midlton
foto: AP

U dokumentarnom filmu "Naš Vimbldon" ona je otrkila zbog čega se to dogodilo.

"Bila sam trudna i nisam mogla da dođem... To je dobar razlog? Da, jeste, ali mi je i dalje žao. Rekla sam doktorima da bih mogla da odem ipak, na šta su rekli ni slučajno", ispričala je Kejt Midlton.

Ona je poručila i da je nakon toga stupila u kontakt sa Marejom kako bi mu objasnila situaciju i čestitala na velikom uspehu.

"Pisala sam mu posle tog finala da se izvinim što nisam došla i čestitala sam mu", otkrila je Vojvotkinja od Kembridža.

Tačno 15 dana nakon finalnog meča Kejt je rodila sina Džordža, koji je ove godine i sam imao priliku da upozna Novaka i sa njim razgovara, a pre finalnog meča rekao da navija baš za srpskog tenisera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track