BAJDENE, BUDI SE IZ DREMKE! Američka političarka zbog Đokovića ŽESTOKO PRITISLA predsednika SAD: Ovo je apsolutno ODVRATNO!
Foto: Profimedia, EPA / Tolga Akmen, AP/Andrew Harnik

PRITISAK

BAJDENE, BUDI SE IZ DREMKE! Američka političarka zbog Đokovića ŽESTOKO PRITISLA predsednika SAD: Ovo je apsolutno ODVRATNO!

Tenis -

Kampanja u korist Novaka Đokovića i njegovog igranja na US Openu uveliko traje, pitanje je da li će biti uspešna, ali sve je više "pobunjenika".

Poslednja u nizu osoba iz američke politike koja vrši pritisak na Džoa Bajdena zbog trenutne situacije po kojoj srpski teniser neće moći da igra na poslednjem grend slemu u sezoni, jeste Klaudija Teni, kongresmenka države Njujork.

Ona je ubeđena da bi srpski teniser morao da dobije dozvolu za učešće na US Openu, uprkos tome što nije i ne želi da bude vakcinisan.

"Ovo je apsolutno odvratno. Đoković je najbolji teniser na svetu, igra na najvišem nivou i ne može da se takmiči na vodećem sportskom događaju u SAD zbog politike", poručila je Teni preko društvene mreže Tviter.

Novak Đoković, Danil Medvedev, US open
foto: Profimedia

Ona se tom porukom nadovezala na kritike Rejčel Kampos-Dafi, popularne voditeljke televizije "Foks".

"Ovo je najgluplja stvar ikada! Može li neko da probudi uspavanog Džoa Bajdena iz dremke i da mu kaže da je pandemija gotova?", poručila je voditeljka.

Kampos-Dafi i Teni su bile aktivne na društvenoj mreži neposredno pre nego što je objavljeno da je predsednik SAD pozitivan na korona virus.

A, podsetimo, situacija je i ranije bila loša za Đokovića, a nakon saopštenja US Opena, definitivno nije bolja. Srpski teniser je nakon osvajanja Vimbldona prišao na jednu grend slem titulu zaostatka u odnosu na Rafaela Nadala.

Navijači trenutno sedmog tenisera sveta su se nadali da bi baš u Njujorku pored njegovog imena mogao da stoji broj 22, međutim, trenutno su zaista male šanse da se Đoković uopšte pojavi u SAD.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track