POTOMAK KENEDIJEVIH STAO UZ NOVAKA, UPUTIO APEL BAJDENU! Završio Harvard, bio na odvikavanju od heroina, bori se za LJUDSKA PRAVA
Foto: EPA/Tolga Akmen, Profimedia, screenshot

sve veća podrška

POTOMAK KENEDIJEVIH STAO UZ NOVAKA, UPUTIO APEL BAJDENU! Završio Harvard, bio na odvikavanju od heroina, bori se za LJUDSKA PRAVA

Tenis -

Jedan od najbolji tenisera u istoriji i aktuelni šampion Vimbldona Novak Đoković gotovo sigurno neće moći da učestvuje na predstojećem US openu, jer nije vakcinisan protiv virusa korona, zbog čega ne može da uže na teritoriju SAD.

Pokrenuta je i peticija da se Novaku dozvoli da igra na US openu, koju potpisuju hiljade ljudi, a Srbi iz Čikaga pokrenuli inicijativu da pomognu Novaku Đokoviću da nesmetano uđe u Ameriku. Međutim, najuticajniji američki mediji ne podržavaju to što se Đoković kao jedan od najpoznatijih sportista na svet nije vakcinisao, što je gotovo nepremostiva prepreka za našeg teniskog asa.

Nebojša Jovanović, vlasnik firme koja se bavi promocijom profesionalnog tenisa u rasejanju, uz konsultacije sa Srpsko-američkom glasačkom alijansom (SAVA), pokrenuo je inicijativu da se najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću dozvoli da učestvuje na US openu, odnosno da nesmetano može da uđe u SAD.

Akciii se pridružio i Robert F. Kenedi Džunior.

"Budite deo akcije, kažite Bajdenovoj administraciji da pusti Novaka da igra na US Openu", bila je njegova poruka na tviteru.

Kenedi je poruku podelio sa više od 437.000 pratilaca na Tviteru.

Robert F. Kenedi je advokat, borac za zaštitu životne sredine i radijski voditelj. Bobi Džunior (kako mu glasi nadimak) je treće od jedanaest dece Etel i Roberta F. Kenedija (američki senator i mlađi brat predsednika Džona Kenedija).

Diplomirao je na univerzitetu Harvard, a zvanje diplomiranog pravnika (J.D.) stekao je na univerzitetu u Virdžiniji. Pridružio se 1984. godine organizaciji „Čuvari Reka“ kao njihov pravni savetnik i značajno uticao da se smanji zagađenje reke Hadson u Njujorku.

Kenedi je 1983. godine uhapšen u Južnoj Dakoti zbog posedovanja heroina, ali je kasnije prošao kroz odvikavanje. Nije koristio heroin više od dvadeset godina. Nažalost, njegov rođeni brat Dejvid Kenedi umro je sledeće, 1984. godine, od mešavine Demerola i Kokaina.

Kenedi je trenutno advokat Saveta za odbranu prirodnih resursa. Istovremeno je i voditelj liberalne radio emisije „Krug vatre“ koja se bavi očuvanjem životne sredine.

U članku od 5. juna 2006. u časopisu Roling stoun, pod nazivom „Da li su izbori 2004. pokradeni?“ izrazio je čvrsto uverenje da je Republikanska stranka pokrala predsedničke izbore 2004. godine.

Kako je preneo Srpski radio Čikago, u pismu koje je poslao predsedniku SAD Džou Bajdenu i američkim zvaničnicima koji mogu uticati na odluku da se Novaku dozvoli učešće na turniru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track