BRITANSKI NOVINAR BRUTALNOM PORUKOM O ĐOKOVIĆU ZATRESAO PLANETU: Zdravog čoveka demonizujete, zaraženom aplaudirate
Foto: Profimedia

Dvostruki standardi

BRITANSKI NOVINAR BRUTALNOM PORUKOM O ĐOKOVIĆU ZATRESAO PLANETU: Zdravog čoveka demonizujete, zaraženom aplaudirate

Tenis -

U jeku polemike oko statusa Novaka Đokovića kada je u pitanju učešće na Ju Es openu, značajno mesto je dobila poruka Brendana O'Nila, kolumniste britanskog magazina "Spajkt".

O'Nil je prokomentarisao slučaj koji se desio na Igrama Komonvelta, na kojima je nastupila kriketašica zaražena koronavirusom. On je taj slučaj opisao kao jedan od najgorih slučajeva duplog standarda u svetu.

Australijska kriketašica Tajla Mekgrat je dobila dozvolu da igra u meču protiv Indije na pomenutim Igrama, što je O'Nil iskoristio da uporedi sa slučajem Novaka Đokovića iz januara meseca kada mu nije bilo dozvoljeno da nastupi na Australijan openu.

"Imali smo zdravog čoveka kome je bilo zabranjeno da igra u Australiji i koji je bio demonizovan zbog kršenja nekakvih pravila. A ovde imate ovu nezdravu ženu, koja je bila svesna da je zaražena koronavirusom, ali joj je bilo dozvoljeno da igra i da pritom za nju navijaju sa tribina", poručio je O'Nil.

Da li će Novak, poput Australijan opena zbog toga što nije vakcinisan propustiti i Ju Es open biće poznato u narednim danima. A nema ih još puno na raspolaganju jer poslednji grend slem u sezoni počinje 29. avgusta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track