SRBIN SILOVITO KRENUO U POHOD NA TITULU U ASTANI: Novak pregazio Čileanca i izborio plasman u osminu finala!
Foto: Profimedia

atp 500

SRBIN SILOVITO KRENUO U POHOD NA TITULU U ASTANI: Novak pregazio Čileanca i izborio plasman u osminu finala!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izborio je plasman u osminu finala ATP turnira u Astani, pošto je na startu takmičenja ubedljivo savladao Čileanca Kristijana Garina (6:1, 6:1)

Novak će u drugom kolu odmeriti snage sa Holanđaninom Botikom Van De Zandshulpom, koji je na startu turnira bio bilji od Bejbita Žukajeva. Taj meč na programu je u četvrtak.

Srpski as je od samog starta meča jasno stavio Čileancu do znanja da nema šta da traži na ovom susretu. Ekspresno je poveo sa 2:0 u setovima, da bi do kraja seta još dva puta oduzeo servis nemoćnom Garinu i tako rutinski odradio posao za svega 24 minuta igre.

Čileanac je na startu drugog seta podigao nivo igre i pružio ozbiljniji otpor Đokoviću, međutim, to nije bilo dovoljno da poremeti planove fokusiranom Srbinu. Posle 1:1 Nole je osvojio pet vezanih gemova i zasluženo izborio plasman u narednu rundu takmičenja. Meč je trajao 62 minuta!

TOK MEČA:

II set

KRAJ! NOVAK JE U OSMINI FINALA!

5:1 za Đokovića - BREJK! Nole gazi Garina! Kakva igra srpskog asa.

4:1 za Đokovića - Srbin rutinski potvrđuje brejk i sigurno gazi ka osmini finala turnira u Astani.

3:1 za Đokovića - BREJK! Nole oduzima servis rivalu posle velike borbe u četvrtom gemu drugog seta! Nezaustavljiv je na ovom meču naš teniser.

2:1 - za Đokovića - Bez izgubljenog poena na svoj servis srpski teniser ponovo dolazi do prednosti u drugom setu. Pogledajte nestvarn lob maestralnog Novaka:

1:1 - Spasao je Garin brejk loptu u ovom gemu. Odmah se vidi da je Čilanac značajno podigao nivo igre, nekoliko sjajnih poena osvojio je u ovom gemu.

1:0 za Đokovića! Najteži gem za Novaka od početka meča. Igralo se na razliku, ali Novak nije dozvolio Garinu da dođe do brejk lopte. Sjajnim servisima je završio posao i došao do prednosti u drugom setu.

Novak prvi servira u ovom setu.

I set

6:1 NOVAK OSVAJA PRVI SET! Posle 24 minuta igre srpski as osvaja prvi set protiv nemoćnog Garina. U sedmom gemu je ponovo oduzeo servis Čileancu i tako ekspresno došao do prednosti od 1:0 u setovima.

5:1 za Đokovića - Nole rutinski odrađuje posao. Bez problema osvaja novi servis gem i stiže do ogromne prednosti.

4:1 za Đokovića - BREJK! Maestralno igra Nole u prvom setu! Ponovo je izvršio pritisak na servis rivala i došao do novih brejk šansi, drugu priliku je iskoristio i sada ima veliku prednost!

3:1 za Đokovića - Još jedan sjajan gem za srpskog asa. Svih osam poena je uzeo na svoj servs Novak!

2:1 za Đokovića -Siguran servis gem Garina. Čileanac smanjuje zaostatak u prvom setu.

2:0 za Đokovića - Superioran start Đokovića! Bez izgubljenog poena uspeo je da osvoji svoj servis gem! Jedan poen osvojio je Garin u uvodna dva gema.

1:0 za Đokovića - BREJK! Novak odmah na startu meča pokazao ko je gazda! Naterao je rivala na greške, ekspresno stigao do dve vezane brejk prilike i odmah iskoristio šansu koja se u kazala! Sjajan početak meča za srpskog asa!

14.05 - Garin će prvi servirati na meču.

14.00 - Meč uskoro počinje! Igrači su izašli na teren.

Novak Đoković
foto: Printscreen

Nakon trijumfa u Tel Avivu srpski as kreće u pohod na jubilarni 90. trofej u karijeri.

Prva prepreka na ATP turniru serije 500 u prestonici Kazahstana mu je 81. igrač na planeti - Kristijan Garin.

Biće ovo njihov treći međusobni okršaj, a prethodna dva pripala su srpskom teniseru.

Pobednik ovog meča igraće sutra meč osmine finala protiv Holanđanina Botika Van De Zandshulpa, koji je u prvom kolu bio bolji od Bejbita Žukajeva.

Zanimljivo, iako ove sezone zbog dobro poznatih zabrana propustio veliki broj turnira, Novak ima priliku da ponovi podvig koji je napravio Rodžer Federer 2010. godine. Naime, Švajcarac je jedini teniser u istoriji koji je u jednoj sezoni uspeo da osvoji turnire iz svih kategorija. Novak je već slavio na Grend slemu u Londonu, osvojio je Masters u Rimu, turnir serije 250 u Tel Avivu i potrebna mu je titula u Astani i trijumf na Završnom mastersu u Torinu da zaokruži priču.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track