NOVAK OTVORENO O UČEŠĆU NA AUSTRALIJAN OPENU! Srbin se nada da će ZABRANA biti ukinuta: Još uvek čekam vesti, želim da idem tamo!
Foto: Printscreen

iskreno

NOVAK OTVORENO O UČEŠĆU NA AUSTRALIJAN OPENU! Srbin se nada da će ZABRANA biti ukinuta: Još uvek čekam vesti, želim da idem tamo!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković otvoreno je govorio o potencijalnom nastupu na Australijan openu 2023. godine.

Devetostruki šampion Ozi opena se iskreno nada da će vlasti Australije ukinuti zabranu ulaska i da će u januaru moći da napadne 22. Grend slem trofej.

"Još uvek čekam vesti da li će moja zabrana biti uklonjena, mislim da imam zabranu putovanja na tri godine, zbog okolnosti koje su viđene ranije ove godine. Kada se to ukloni, moram da se prijavim za vizu. Želim da idem i želim da igram tamo", poručio je Novak.

Podsetimo početkom godine najbolji srpski teniser je u Astraliji preživeo pravi pakao.

Srbin je deportovan iz Australije u januaru, pošto je ministar za migracije Aleks Hok procenio da "promoviše antivakserski pokret. Đoković je 4. januara krenuo u Australiju pošto mu je je prethodno odobreno izuzeće od obavezne vakcinacije. Dan kasnije krenula je prava tortura. Prošao je nekoliko saslušanja i smešten je u prtvor na aerodromu u melburnu. Maltretiranje Srbina nastavilo, smešten je u ozloglašeni hotel u kom nije dobijao ni redovno hranu.

Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska.

Da je reč o političkom progonu Novaka Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije, da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak Đoković je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji.

Međuti, Hok je iskoristio svoje diskreciono pravo i poništio vizu Novaku u skladu sa Migracionim aktom, pa je Srbin deportovan iz Australije.

U međuvremenu, vlast u Australiji se promenila. Međutim, novi ministar za imigraciju Endrju Džajs ne zna da li će stati na stranu Novaka, ali svi misle da postoji mogućnost. Zanimljivo, on je kontaktiran, ali nije želeo da daje odgovore.

Kreg Tajli
foto: EPA/ DAVE HUNT

Kreg Tajli, prvi čovek Teniskog saveza Australije, nedavno je na jednom skupu indirektno nagovestio da postoji mogućnost da Novak zaigra u Melburnu.

"Na dobrom smo putu da se vrate svi vrhunski igrači. Sada smo u drugačijoj situaciji nego pre devet meseci, mislim da je sasvim drugačije okruženje sa ljudima koji slobodno putuju širom sveta i nadamo se da ćemo imati sve najbolje igrače ovde u januaru", rekao je Tajli.

Početkom septembra dobro obavešteni novinar Luis Alfredo Alvarez otkrio je da mu je upravo Tajli rekao da ćemo gledati Novaka u Melburnu.

"Juče sam direktno od Krega Tajlija čuo da će Novak Đoković sigurno igrati na Australijan openu 2023. godine", napisao je na Tviteru novinar.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track