DA LI IH JE BAR MALO SRAMOTA ZBOG OVOGA? Srbinu je učinjena NEZAPAMĆENA NEPRAVDA: Pogledajte listu posle nove titule Novaka
Foto: AP/Stas Filippov

bruka

DA LI IH JE BAR MALO SRAMOTA ZBOG OVOGA? Srbinu je učinjena NEZAPAMĆENA NEPRAVDA: Pogledajte listu posle nove titule Novaka

Tenis -

Da ima pravde Nole bi sada bio broj jedan!

Iako je na dominantan način osvojio dve titule u nizu, najbolji srpski teniser Novak Đoković ostao je na sedmoj poziciji na ATP listi.

Uprkos tome što je trijumfom u Astani osvojio dodatnih 500 bodova, srpski as nije popravio plasman na najnovijoj rang listi - i dalje je sedmi sa 4.320 bodova.

Srpski as je još jednom pokazao da njegov trenutni renking nije realan i da bi stvari izgledale drugačije da mu ove sezone nije učinjena istorijska nepravda.

Zabranili su mu učešće na dva Grend slema, čak četiri Mastersa serije 1000 i nisu mu računali bodove koje je zaslužio osvajanjem Vimbldona, pa je ostao bez velikog broja bodova ove sezone.

Međutim, pokazao je da mu je mesto na tronu i ne sumnjamo da će to i pokazati naredne sezone.

Kada je reč o najnovijoj ATP listi, na prvom mestu je i dalje Španac Karlos Alkaraz sa 6.740 bodova, dok drugo mesto pripada Rafaelu Nadalu koji ima 5.810.

Treći na listi ove nedelje je Kasper Rud sa 5.645 bodova. Slede Danil Medvedev sa 5.245 bodova, Stefanos Cicipas je napredovao, ove nedelje je peti iako je poražen u finalu Astane od Novaka Đokovića i ima 5.056 bodova. Aleksander Zverev je šesti na svetu su 5.040 bodova. Iza Novaka Đokovića su Tejlor Fric koji je napredovao tri mesta, ima 3.510 bodova, Andreh Rubljov sa 3.480 i Kameron Nori (3.445).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track