TK CRVENA ZVEZDA ULAŽE U RAZVOJ MLADIH TENISERA: PIŽON govorio o značaju podrške mladima, kao i o tome da li KRITIKUJE unuku
Foto: Kurir sport

BRIGA O BUDUĆNOSTI

TK CRVENA ZVEZDA ULAŽE U RAZVOJ MLADIH TENISERA: PIŽON govorio o značaju podrške mladima, kao i o tome da li KRITIKUJE unuku

Tenis -

Teniski klub Crvena zvezda održao je pres konferenciju na kojoj su predstavljeni planovi kluba za budućnost.

Na konferenciji je ranije najavljeno prisustvo proslavljenog tenisera Slobodana Živojinovića, ali je on prema nezvaničnim informacijama propustio let za Beograd, tako da se nije pojavio u prostorijama SD Crvena zvezda.

Medijima se obratila Đurđa Ćeramilac, predsednica Upravnog odbora TK Crvena zvezda, Slobodan Vojinović, direktor TK Crvena zvezda, Vladimir Petrović, legenda FK Crvena zvezda i Eugen Atamančuk, predsednik kompanije Data-Driven Lab, novog sponzora TK Crvena zvezda.

TK Crvena zvezda
foto: Kurir sport

- Šta ima lepše od dece i mogućnosti da im pomognemo u njihovom razvoju u sportu koji su odabrali. TK Crvena zvezda je klub sa dugom tradicijom, postoji 74 godine. U svojoj dugoj istoriji stvarali smo velike zvezde, velike igrače, od kojih su neki postali i broj jedan u svetu. Imali smo troje takvih. Zvezdina škola tenisa je prepoznata kao jedna od nakvalitetnijih, ne samo u Srbiji već i u regionu. Mi smo najtrofejniji klub u Srbiji sa 39 titula u seniorskoj konkurenciji. Danas sa ponosom možemo da kažemo da smo obezbedili sredstva uz pomoć kompanije Data-Driven Lab, da napravimo plan i program budućeg razvoja sporta na našim terenima na Karaburmi, gde su prve teniske korake napravili kasnije veliki teniski šampioni - Slobodan Boba Živojinović, Jelena Janković, Nenad Zimonjić, Viktor Troicki i mnogi drugi. Svoje prve ATP poene na našim terenima osvojio je Novak Đoković i slažem se sa tim da je najbolji teniser svih vremena, a samo je pitanje vremena kada će se to zvanično i potvrditi. U ovom trenutku mi pravimo jedan ekstravagantni skok, veliki iskorak i mogu reći da je to ne samo na domaćoj sceni već i na međunarodnoj. Tako da, Zvezdi se smeši jedna svetla budućnost - otvorila je pres konferenciju Đurđa Ćeramilac.

- Novina je saradnja sa novim sponzorom koji će nam pomoći u svim sferama razvoja. Ova saradnja će imati međunarodni odjek, a više o tome čućete u budućnosti. Danas nam je najvažnije da će mladi takmičari koji još nisu stigli do međunarodnih rezultata, dobiti punu podršku, a u kojoj meri je to bitno, biće mnogo jasnije kada Pižon objasni koliko je važna podrška mladim igračima - rekao je Vojinović i dao reč Vladimiru Petroviću Pižonu.

- Ovo je velika podrška za mlade igrače ali i obaveze. Govorim često svojoj unuci da čim sam ja pored nje, ona mora još bolje da igra, da još više trenira i ona to i radi. Pratim je stvarno, vozim je na treninge i stvarno se trudi, kao i ostali drugari i drugarice sa kojim igra. Ja ih gledam, nekad ih i kritikujem. Moram da je kritikujem, jer mi u fudbalu imamo više kritika, a u tenisu govore samo ih podržavaj, tako da se ja sa tim ne slažem, ali poštujem to i onda je ja ne kritikujem - poručio je Pižon uz osmeh, pa nastavio.

TK Crvena zvezda
foto: Kurir sport

- Samo kad uđemo u kola onda joj kažem gde je pogrešila i šta je grešila. A ovo što je Zvezda dobila sponzore u mlađim kategorijama stvarno mnogo znači. Roditelji su na velikim mukama, mnogo ulažu u decu, mnogo treba finansijskih sredstava da bi napravil rezulate. Nije samo što treniraju, već moraju da odigraju i mečeve u inostranstvu, a to je sve dosta skupo tako da će ovo mnogo značiti. Ovo je za njih velika obaveza, jer onda moraju mnogo da treniraju, prave rezultate i pokažu da su zaslužili to što im klub učini. Sva deca su vredna, mislim da ste izabrali dobru ekipu. Mojoj unuci će sad na leđa pasti veliki teret jer sam ja tu. Ona možda toga nije svesna, ali vremenom će postati - rekao je legendarni fudbaler Crvene zvezde.

Na pitanje novinara da li igra tenis, Pižon je rekao da ne igra, osim ponekad sa unukom.

1 / 5 Foto: Kurir sport

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track