KAKAV POTEZ! NOVAČE, CARE! Đoković potvrdio za Kurir: Istina je, KUPUJEM KARTE Srbima iz Australije! Evo zbog čega TO RADIM
Foto: Shutterstock, EPA/Alessandro Di Marco

SVAKA TI ČAST

KAKAV POTEZ! NOVAČE, CARE! Đoković potvrdio za Kurir: Istina je, KUPUJEM KARTE Srbima iz Australije! Evo zbog čega TO RADIM

Tenis -

Sa velikim interesovanjem primljena je izjava Novaka za Sport Klub o planovima da za predstavnike srpske zajednice u Melburnu učini dostupnim karte za predstojeći Australijen Open.

U razgovoru na tu temu u Torinu, Novak za Kurir otkriva više detalja vezanih za svoj boravak u Australiji i takmičenja na kojima planira da učestvuje.

Naravno da bih želeo da vidim što više ljudi iz srpske zajednice, koja je veoma brojna. Iskoristio bih ovu priliku da im se zahvalim na svesrdnoj podršci koju su mi dali početkom ove godine tokom mog boravka, dolazili ispred advokatske kancelarije i ispred zgrade gde sam bio pritvoren. Njihovu podršku neću zaboraviti – i nastojaću da provedem neko vreme sa njima, poćiću da ih posetim u Melburnu. Isto planiram da uradim i u Adelajdu, gde ću igrati svoj prvi turnir sezone – i tako ću, barem kroz fizički susret, iskazati zahvalnost za izvanrednu podršku koja mi je davala utehu u tim trenucima“, prenosi nam Novak.

„Što se tiče karata, u ovom trenutu ne znam kako će se stvari odvijati i koliko karata će mi biti na raspolaganju. To će, konačno, zavisiti od turnira – koliko bih mogao da dobijem karata, koliko će karata biti dostupno kroz prodaju – ali ću se potvrditi prvenstveno iz te emocije i zahvalnosti da im na taj način što više uzvratim – i da im u što većem broju omogućim da gledaju tenis, moje mečeve i u tome uživaju“, kaže devetostruki osvajač prvog Grend Slema sezone.

I emotivno – i pametno sa Novakove strane – jer ne treba sumnjati da će i posle toliko vremena i povratka na teniske teme kao najvažnije u vezi našeg asa biti onih u publici koji će želeti da iskažu svoje neslaganje sa Novakovim privatnim stavovima, šta god bili razlozi za to. Iako je njegov legat u Melburnu zaista impresivan, činjenica je da je – osim pripadnika srpske zajednice i njegovih pravih obožavatelja iz celog sveta – ostala (većinska) publika sa kurtoazijom (i ničim više) dočekivala svaku od njegovih titula sa tribina Rod Lejver Arene, i često se svrstavala na stranu njegovih izazivača – ponovo – iz raznih razloga. Tako nije bivalo kada su proteklih godina trofej Normana Bruksa podizali Federer i Nadal – gde su zabeležene ekstatične scene među pripadnicima publike svih profila i generacija.

I pored toga, Novak je nastavljao da niže titule u Melburnu. Po svemu prikazanom na kraju ove ominozne sezone, priprema se da taj niz uveća i narednog januara – ali, sada, sa posebnim motivima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track