NOVAK ĐOKOVIĆ PONOVO IZLAZI NA TEREN: Poznata SATNICA duela protiv novog ljubimca srpskih navijača
Foto: Juergen Hasenkopf / imago sportfotodienst / Profimedia

SVETSKA LIGA

NOVAK ĐOKOVIĆ PONOVO IZLAZI NA TEREN: Poznata SATNICA duela protiv novog ljubimca srpskih navijača

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković od 18 časova igra duel drugog kola Svetske lige protiv Nika Kirjosa.

Ovo će biti prvi meč ova dva rivala nakon finala na Vimbldonu koje su odigrali u julu. Tada je Novak bio bolji sa 3:1 u setovima.

Đoković je u prvom nastupu na ovom egzibicionom turniru u Dubaiju poražen od Aleksandra Zvereva, ali je rezultat ostao u drugom planu.

Nik Kirjos
foto: Nicolň Campo / ddp USA / Profimedia

U druga dva duela današnjeg programa igraju Paula Badosa, Novakova saigračica iz tima Falkons, protiv Karolin Garsije, te dubl meč Dimitrov/Sabalenka i Sepi/Andresku.

Egzibicioni turnir u Dubaiju igra se u periodu od 19. do 24. decembra. Na njemu učestvuju četiri miks tima, koje čine po dva tenisera i teniserke, koji su smešteni u jednu grupu. Dva najbolja tima nakon grupne faze igraju finalni meč.

Nakon prvog dana turnira jasno je da je timu Novaka Đokovića potrebna što ubedljivija pobeda kako bi održao šanse za finalni meč.

Dule protiv Nika Kirjosa sasvim sigurno će privući mnogo pažnje teniske javnosti, s obzirom na zanimljivu istoriju odnosa između srpskog i australijskog tenisera, koji su vremenom postajali sve bolji. Zbog toga je Kirjos pridobio simpatije brojnih srpskih navijača.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track