SRPSKI TENISER UZOR MLADOM ITALIJANU: Verujte mi, JA SAM MALI ĐOKOVIĆ
Foto: Ryan LIM / AFP / Profimedia

IDOL

SRPSKI TENISER UZOR MLADOM ITALIJANU: Verujte mi, JA SAM MALI ĐOKOVIĆ

Tenis -

Mladi italijanski teniser, Mateo Arnaldi, ima svog idola u tenisu, a to je prema njegovim rečima srpski teniser Novak Đoković.

On je u jednom razgovoru za italijanski Il Mesađero govorio o srpskom teniseru i njihovom susretu.

Đoković je oduvek bio moj idol. Čak sam se u Rimu zagrevao sa njim pre meča. On je moja referentna tačka. Postoje i brojne sličnosti između nas: i ja bih sebe definisao kao igrača koji voli da igra iz kontre, a oduvek sam voleo špage. Verujte mi, ja sam mali Đoković“, rekao je Arnaldi.

Mateo Arnaldi
foto: FOT. KRZYSZTOF CICHOMSKI / NEWSPIX.PL / imago sportfotodienst / Profimedia

Za sada mu ipak nešto bolje ide na šljaci, ali beton mu je draži, kao i Novaku.

Odrastao sam i ja na betonskim terenima, iako najbolje rezultate imam na šljaci. Najviše želim da osvojim US open i Australijan open“, optimističan je mladi Italijan.

Ovo nije prvi da Arnaldi govori o Đokoviću. Nakon pomenutog zagrevanja u Rimu, među ostalom je rekao da su Novakovi udarci ekstremno čisti za razliku od drugih tenisera, što otežava vraćanje loptice.

Ovaj 21-godišnjak imao je iza sebe veoma dobru sezonu, u kojoj je stigao do 134. mesta na ATP listi i na kraju igrao na Next gen turnir (na kojem igraju osmorica ponajboljih mladih igrača), ali tu je poražen u sva tri meča u grupi. Najčešće je igrao čelendžer turnire, na kojima ima solidne rezultate, a naredne sezone od ovog mladog tenisera očekuje se plasman u najboljih 100.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track