U KOJOJ ZEMLJI OVO MOŽE DA SE DESI?! Žestoki napadi ZBOG ĐOKOVIĆA I KIRJOSA: Teško je poverovati da su to uradili! (VIDEO)
Foto: Profimedia

MELBURN

U KOJOJ ZEMLJI OVO MOŽE DA SE DESI?! Žestoki napadi ZBOG ĐOKOVIĆA I KIRJOSA: Teško je poverovati da su to uradili! (VIDEO)

Tenis -

"Novi" teniski prijatelji, Novak Đoković i Nik Kirjos, odigraće egzibicioni meč uoči Australijan opena, a takva odluka naišla je na brojne osude.

Jedan od onih koji su nezadovoljni zato što je prvi grend slem u sezoni organizovao kontroverznom Australijancu i devetostrukom osvajaču ovog turnira je legendarni Pet Keš.

Nekadašnji australijski teniser kritikovao je Teniski savez Australije.

"Teško je poverovati da Tenis Australija organizuje događaj na centralnom terenu i to za Novaka i Nika. U kojoj zemlji, na kom Grend slemu ovo može da se desi? Da li biste želeli da Vimbldon iznenada povuče centar ili teren broj jedan jer je Endiju Mariju potreban trening meč? Teško je poverovati, oni to sigurno ne bi uradili na Rolan Garosu. Postoji dečji dan ili tako nešto, pa ti igraj to. Na Rolan Garosu se ne bi dogodilo. Savili su se i dodvorili, kako bi pomogli Niku da dobije neke mečeve", rekao je Keš.

Keš je osvajač titule na Vimbldonu 1987. godine, najbolji plasman bio mu je četvrto mesto, a na Australijan openu je dva puta stigao do finala.

On je samo jedan od nezadovoljnih "domaćina", a sam Kirjos je likovao kada je čuo da su tribine "Rod Lejver arene" rasprodate za manje od sat vremena.

Stadion koji prima više od 14.000 ljudi biće popunjen do poslednjeg mesta u petak od 8.30 časova, sav prihod biće prosleđen u humanitarne svrhe, ali ni to nije ublažilo nezadovoljstvo velikog broja Australijanaca.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja