ŠOU NA ROD LEJVER ARENI! Đoković i Kirjos napravili SPEKTAKL ZA PAMĆENJE - Nole slušao SAVETE PUBLIKE i usrećio devojčicu! (VIDEO)
Foto: AP/Mark Baker, WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

EGZIBICIJA

ŠOU NA ROD LEJVER ARENI! Đoković i Kirjos napravili SPEKTAKL ZA PAMĆENJE - Nole slušao SAVETE PUBLIKE i usrećio devojčicu! (VIDEO)

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i Australijanac Nik Kirjos odigrali su egzibicioni meč na čuvenoj Rod Lejver areni samo tri dana pred start Australijan opena.

Karte za spektakl koštale su svega 20 australijskih dolara, a sav prihod od prodaje ulaznice koje su planule za sat vremena ide u humanitarne svrhe.

Novak i Nik su prvo odigrali međusobni duel u kojem su "podelili plen", a potom je usledio meč sa teniserima u kolicima. Poslastica večeri bila je budućnost tenisa - dečak iz Australije i devojčica iz Srbije sa kojima su asovi "belog sporta" igrali dubl.

Novak Đoković, Nik Kirijos
foto: AP/Mark Baker

TOK EGZIBICIONOG MEČA

DUBL: Srbija - Australija

Priliku da zaigraju sa vrhunskim teniserima dobila su i deca, mali Australijanac i devojčica poreklom iz Srbije. Nole je sa svojom partnerkom u dublu kominicirao na srpskom jeziku, protivnici ih nisu razumeli, kao ni taktiku i servise devojčice kojoj je poklonio i sam Nole.

Nakon od starijeg kolege dobio je i dečak posle sjajnog riterna.

MEČ SA TENISERIMA U KOLICIMA

Na teren "Rod Lejver arene" izašli su teniseri u kolicima koji su se srdačno pozdravili sa Đokovićem i Kirjosom i odigrali supertajbrejk. Prvcati šou su napravili na terenu, razmenjivali su neverovatne poene, nadmudrivali se na mreži, protestvovali kod sudije i dobro se zabavili.

DRUGI SET

Prvi set je pripao Kirjosu, što je bio povod da Novak i Nik nazdrave u kratkoj pauzi - erupcija oduševljenja i smeha prolomila se "Rod Lejver Arenom".

Odlično je Nole krenuo u nastavku igre, stigao do ranog brejka 2:0 i to uz pomoć publike koja mu je delila savete, a on ih je sve poslušao.

Novak Đoković
foto: AP Photo/Mark Baker

Lako je Nole došao i do 3:1, a onda nasmejao gledaoce do suza - pokazao je na svoju povredu butnog mišića koja je zabrinula njegove navijače i zamešao kukovima.

Novak Đoković
foto: Pritnscreen

Kirjos se približio na 3:2, a u mini pauzi sa razglasa su se začuli taktovi Užičkog kola. Noletu nije trebalo mnogo - odmah je ustao sa stolice u počeo da "veze".

Sa "sitnim vezom" je nastavio i na terenu, ali onim teniskim kojim je osvojio drugi set 4:2.

PRVI SET

Novak je prvi servirao i potpuno je siguran na svom servisu, poveo je sa 1:0 što je australijska publika pozdravila gromoglasnim aplauzom. Usledile su i ovacije za odlične poteze Novaka i Nika u narednom gemu koji je pripao domaćem takmičaru 1:1 - gledali smo kratke lopte i udarce "kroz noge".

Novak
foto: AP Photo/Mark Baker

U narednom gemu nije bilo uzbuđenja - Novak rutinski stiže od 2:1. Kirjos počinje da greši na svom servisu - loptice su dva puta završavale u mreži, činilo se da Nole može do lakog brejka, ali se Nik skoncentrisao i poravnao rezultat na 2:2.

Nik Kirjos
foto: AP Photo/Mark Baker

Nole kao furija dolazi do prednosti od 3:2, ali samo na kratko - Australijanac je uz malo muke izborio taj-brejk 3:3 i uz dugu razmenu udaraca uspeo da ga dobije (4:3).

09.15 - Meč je počeo!

09.10 - U toku je zagrevanje za meč koji predstavlja generalnu probu za oba tenisera pred Australijan open koji počinje za tri dana

09.00 - Đoković i Kirjos izašli na teren

Srbin i Australijanac su posle zagrevanja u teretani izašli na teren "Rod Lejver arene" gde će odigrati egzibicioni duel.

Novak i Kirjos trebalo je da odigraju jedan prijateljski meč u Dubaiju, ali plan je propao pošto je australijski as imao problema sa povredom.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track