NADAL SE OZBILJNO MUČIO, PA SRUŠIO BRITANCA! Španac posle velike borbe izborio plasman u drugo kolo!
Foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

melburn

NADAL SE OZBILJNO MUČIO, PA SRUŠIO BRITANCA! Španac posle velike borbe izborio plasman u drugo kolo!

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo Australijan opena, pošto je na startu turnira savladao britanskog tenisera Džeka Drejpera sa 2:1 u setovima (7:5, 2:6, 6:4, 6:1).

Posle izuzetno iscrpljujućeg meča, koji je trajao tri sata i 43 minuta Španac je uspeo da prođe u drugu rundu takmičenja.

Mladi Britanac pružio je sjajan otpor aktuelnom šampionu Australijan opena. Od samog starta vodila se žestoka bitka na terenu, teniseri su čuvali servis sve do samog finiša seta, kada je Rafa uspeo da napravi brejk i stigne do prednosti od 1:0 (7:5).

U drugom gemu viđena je potpuna dominacija Drejpera. Sjajno se kretao, pogađao linije i potpuno uništio Nadala u ovom setu. Dva puta je oduzeo servis Špancu, poveo sa 4:0 i rutinski stigao do izjednačenja.

U trećem setu Drejper je imao ozbiljnih problema sa kretanjem, mičili su ga grčevi i bilo je jasno da ne može nastaviti u istom ritmu. Nadal je poveo sa 3:1, ali Britanac se nije predavao, uspeo je da vrati brek, pa smo još jednom gledali uzbudljivu završnicu seta. Ipak, u 10. gemu Rafa ponovo pravi brejk i dolazi do velike prednosti.

Drejper je dobro počeo četvrti set, napravio je brejk, ali to je bilo sve što je uspeo da uradi do kraja meča. Nadal je osvojio narednih šest gemova i overio vizu za drugu rundu.

Španac će u trećem kolu igrati protiv Amerikanca Mekdonalda, koji je u pet setova savladao sunarodnika Nakašimu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track