KOD DAMA BEZ IZNENAĐENJA: Garsija i Sabalenka lako do drugog kola Australijan opena
Foto: EPA/JAMES ROSS

AUSTRALIJAN OPEN

KOD DAMA BEZ IZNENAĐENJA: Garsija i Sabalenka lako do drugog kola Australijan opena

Tenis -

Četvrta teniserka sveta Karolin Garsija plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u Melburnu savladala Kanađanku Ketrin Sebov sa 6:3, 6:0.

Francuska igračica je do pobede nad 190. teniserkom sveta došla za sat i pet minuta igre.

Garsija u drugom kolu prvog grend slema u sezoni igra protiv još jedne kanadske igračice, Lejle Fernandes, koja je bila bolja od Francuskinje Aliz Korne sa 7:5, 6:2.

Peta igračica sveta Arina Sabalenka je do drugog kola došla pobedom nad Čehinjom Terezom Martincovom (74. na WTA listi) sa 6:1, 6:4.

Beloruskinja u drugom kolu igra protiv američke igračice Šelbi Rodžers, koja je savladala holandsku teniserku Arijane Hartono sa 6:4, 6:3.

Domaća teniserka Kimberli Birel je do drugog kola došla pobedom nad prošlogodišnjom četvrtfinalistkinjom i 29. igračicom sveta Estonkom Kajom Kanepi sa 3:6, 7:6 (4), 6:1.

U drugu rundu plasirala se i Belgijanka Eliz Mertens (32. na WTA listi), nakon što je pobedila finalistkinju Australijan opena iz 2020. godine i bivšu prvu teniserku sveta Garbinju Mugurusu sa 3:6, 7:6 (3), 6:1.

Čehinja Karolina Pliškova, bivša prva igračica sveta i trenutno 31. na WTA listi, plasman u drugo kolo osigurala je pobedom nad Kineskinjom Van Siju sa 6:1, 6:3.

U narednu fazu prošle su i Ruskinja Ekaterina Aleksandrova, slovačka igračica Ana Karolina Šmidlova, Amerikanka Tejlor Taunsend, Italijanka Kamila Đorđi i Čehinja Linda Fruhvirtova.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track