VELIKE PROMENE! Đoković otkrio zbog čega kondicioni trener nije sa njim na AO, a o ovoj NOVINI u njegovom timu svi pričaju!
Foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

ao

VELIKE PROMENE! Đoković otkrio zbog čega kondicioni trener nije sa njim na AO, a o ovoj NOVINI u njegovom timu svi pričaju!

Tenis -

Specijalni izveštač iz Melburna: Vuk Brajović

Novak Đoković je pobedom startovao na ovogodišnjem Australijan openu. Srpski as je u tri seta pobedio Španca Roberta Karbaljesa Baena 6:3, 6:4, 6:0.

Primetno je bilo da u njegovom timu nije bilo kondicionog trenera Marka Panikija.

Paniki ima zdravstvenoh problema, i zbog toga nije mogao da putuje sa nama u Australiju. Osim njega i Ulija, tim je manje – više dobro poznat. Novina u timu je sparing partner Karlos Herera, najbolji drug mog brata Marka. Poznajemo se dosta dobro, igračku karijeru je završio pre određenog vremena, sprijateljili smo se i od tada radimo na specifičnim stvarima na terenu – na kojima ne mogu da radim sa drugim sparing partnerima. On se super slaže i sa Goranom. Naravno, tu je ponovo i moj “rođa” Miljan”, sa osmehom objašnjava Novak.

Spomenuta je reč – neizvesnost – i ona se najviše odnosila na zdravstveno stanje. Završno pitanje ticalo se toga kako se Novak bori sa ovim izdanjem takve situacije – i kako bi je on opisao:

“Situacija je iskreno slična pre dve godine. Pre svega, važno je da koristim odmor radi regeneracije vlakana. Juče sam trenirao lagano, skoro na 50%, a danas povukao malo jače pred meč. Sve u svemu – bilo je dobro, ne i idealno. U trećem setu noga je bila u boljem stanju, ali ćemo videti sutra šta će biti kada popuste lekovi i uticaj pilula. Dobra stvar na Grend Slemovima je da imamo dan izmedju mečeva, što nam daje mogućnost da se povređeni delovi tela regenerišu. To iskustvo od pre dve godine mi je svakako pomoglo”, kaže Novak, i završava svoje obraćanje medijima sa veoma optimističkom notom i velikim osmehom:

“Ako se po jutru dan poznaje – sve će biti u redu!”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track