POLJAKINJA GAZI SVE PRED SOBOM: Švjontek lako do trećeg kola Australijan opena!
Foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

melburn

POLJAKINJA GAZI SVE PRED SOBOM: Švjontek lako do trećeg kola Australijan opena!

Tenis -

Prva teniserka sveta Poljakinja Iga Švjontek plasirala se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je noćas pobedila 84. teniserku sveta Kamilu Osorio iz Kolumbije posle dva seta, 6:2, 6:3.

Meč koji je odigran pod krovom zbog kiše u Melburnu, Švjontek je dobila za sat i 25 minuta.

Ona je šest puta oduzela servis protivnici, koja je napravila tri brejka, uključujući i onaj u sedmom gemu drugog seta kada je Švjontek prvi put servirala za meč.

Aktuelna šampionka Rolan Garosa i Ju Es opena će u trećem kolu igrati protiv pobednice duela Kanadjanke Bjanke Andresku i Kristine Bukse iz Španije.

Grčka teniserka Marija Sakari takođe je izborila plasaman u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedila 106. teniserku sveta Ruskinju Dijanu Šnajder posle tri seta, 3:6, 7:5, 6:3.

Šesta teniserka sveta pobedila je posle dva sata i 35 minuta. Ona je pet puta oduzela servis ruskoj teniserki, koja je napravila brejk manje.

Sakari će igrati protiv pobednice duela Švajcarkinje Džil Tajhman i Kineskinje Lin Džu.

Američka teniserka Džesika Pegula plasirala se u treće kolo pobedom protiv Beloruskinje Aliksandre Sasnovič 6:2, 7:6. Ona će igrati protiv pobednice meča Australijanke Olivije Gadecki i Ukrajinke Marte Kostjuk.

Ukrajinka Anhelina Kalinina pobedila je u drugom kolu Čehinju Petru Kvitovu sa 7:5, 6:4. Njena protivnica biće pobednica meča Čehinje Barbore Krejčikove i Francuskinje Klare Burel.

Brojni mečevi noćas su prekinuti u Melburnu zbog kiše pa je došlo do promena u satnici takmičenja, pošto se za sada igraju samo mečevi na terenima koji imaju krov.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track